Successos

Suspenen el judici del professor de bateria de Quart

L’acusació demana una vista per a l’ingrés a la presó de l’acusat d’abusar d’alumnes

L’acusació particular va demanar a la secció tercera de l’Audiència de Girona que convoqui una vista per sol·licitar mesures cautelars, com ara l’ingrés a presó preventiva, del professor de bateria de Quart acusat d’abusar sexualment de cinc alumnes entre els anys 2009 i 2020. L’advocat Benet Salellas va fer la petició després que se suspengués el judici que havia de començar avui per la vaga de lletrats de l’administració de justícia. La fiscalia demana 43 anys de presó i l’acusació particular, en nom de les víctimes, vol una condemna de 48 anys. Les acusacions sostenen que el professor es va valer de la relació de confiança i de l’admiració que despertava en els alumnes per perpetrar als abusos al soterrani de casa seva.

Es preveia que avui comencés el judici i estava assenyalat per a tres dies. Els lletrats, però, van començar la vaga indefinida el 24 de gener per denunciar l’“immobilisme” del ministeri a l’hora d’aplicar millores laborals acordades. El decret de serveis mínims fixa com a serveis essencials les causes amb pres o les que afecten menors, i no és el cas d’aquesta causa, perquè el processat està en llibertat i les víctimes són majors d’edat. La primera denúncia va ser interposada el 2019 i, arran de l’aparició del cas als mitjans de comunicació, les mateixes víctimes es van organitzar en una xarxa de suport i més exalumnes el van denunciar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia