Successos

MÈXIC

Almenys 39 migrants moren en un incendi a Ciudad Juárez

El foc, que també ha provocat 29 ferits, s’ha produït en un centre de l’Institut Nacional de Migració (INM)

Les víctimes són homes adults originaris de Centre i Sud-amèrica

El president mexicà, Andrés Manuel López Obrador, ha responsabilitzat del sinistre una protesta dels migrants

Almenys 39 migrants han mort en un incendi en un centre de l’Institut Nacional de Migració (INM) de Ciudad Juárez, al nord de Mèxic, molt a prop de la frontera amb els EUA, segons ha informat aquesta institució en un comunicat, que afirma que hi havia allotjats 68 homes adults originaris de països de Centre i Sud-amèrica, dels quals 29 també han resultat ferits en el sinistre i han estat traslladats en estat greu a quatre hospitals de la localitat.

El centre, ubicat al pont Internacional Stanton-Lerdo, que connecta Ciudad Juárez amb la ciutat texana d’El Paso, acollia migrants retinguts, la majoria veneçolans. Segons l’agència Efe, hi ha testimonis que han afirmat a mitjans locals que l’incendi ha començat a l’àrea on estaven retinguts els homes i alguns han quedat atrapats per les flames.

Per la seva banda, el president mexicà, Andrés Manuel López Obrador, ha responsabilitzat de l’incendi una protesta dels migrants: “Té a veure amb una protesta que ells van iniciar, a partir, suposem, que es van assabentar que serien deportats i, com a protesta, a la porta de l’alberg han posat matalassos i els han calat foc, i no han imaginat que això causaria aquesta terrible desgràcia”. El mandatari ha explicat que els fets han tingut lloc a dos quarts de deu de la nit hora local —dos quarts de set del matí hora catalana—.

Abans de l’incident els agents de l’INM havien fet un operatiu per retirar dels carrers migrants que demanen almoina. La presència de migrants a la zona s’ha intensificat aquest any des que els EUA van anunciar noves mesures migratòries, com la deportació immediata de migrants d’Haití, Veneçuela, Nicaragua i Cuba que arribin per terra, sota l’empara del Títol 42, que permet deportar migrants immediatament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia