Punt divers

La UGT denuncia que Justícia té previst superar la capacitat màxima de la presó de Lledoners

El centre penitenciari de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Bages), podria arribar al màxim de la seva capacitat a principis de l'any que ve, segons el sindicat UGT. Aquest sindicat ha explicat que la direcció ha anunciat la voluntat de posar en funcionament el mòdul 6 aquest mes d'octubre, de reprendre l'entrada d'una dotzena de nous presos setmanalment i d'instal·lar una segona llitera a les cel·les dels mòduls ja oberts. Això implicarà arribar als 750 interns, la quantitat màxima de presos prevista per a Lledoners. Segons els sindicats, si encara queden dos mòduls més sense funcionar, això vol dir que Justícia té previst superar la capacitat màxima de la presó.

El sindicat denunciava aquest dimecres el greu problema de manca de personal que afecta aquest centre penitenciari. Segons asseguren, hi falten 100 funcionaris. Si ara s'incrementa la població reclusa, que actualment és d'uns 480 interns, la situació encara s'agreujarà més. D'altra banda, segons ha explicat un dels representants sindicals del personal per part de la UGT, Òscar Besa, l'arribada de nous reclusos no s'acompanyarà d'un increment de personal. Representants sindicals de la UGT i de CCOO s'han reunit aquest dimecres amb la direcció de la presó, després de mig any de no trobar-se. Ha estat en el decurs d'aquesta reunió que els responsables del centre penitenciari han fet l'anunci de l'obertura del sisè mòdul, de la instal·lació d'una segona llitera a les cel·les dels mòduls que ja funcionen i de la represa de les entrades de nous interns, aturada des de l'estiu per problemes de capacitat de la cuina per atendre tots els presos. Segons Besa, en la reunió, la direcció va anunciar que no s'obririen nous mòduls fins que hi hagi més personal funcionari per atendre la població reclusa, tot i que de moment no està previst incrementar-lo. Per als sindicats, aquesta afirmació és un indici clar que es pretén superar la capacitat màxima del centre penitenciari, que inicialment es va xifrar en 750 reclusos. De fet, des de Justícia es va parlar de Lledoners com el primer centre d'un nou model de presons per al país.Per a la UGT, quan es posin en marxa els dos nous mòduls que encara no funcionen, se superaran el miler d'interns i 'això no és una presó petita', afirma Besa. Per això, el sindicat ha demanat a CCOO que facin un front comú per evitar que se sobrepassi la capacitat prevista. En la mateixa reunió, la direcció va anunciar la voluntat d'obrir, a partir del mes de novembre, els tallers d'injecció de plàstic en els quals hi treballaran 87 interns, set dels quals de nit. El sindicat s'oposa també al fet que, mentre no hi hagi més personal funcionari, es posi en funcionament el taller en horari nocturn. El personal de Lledoners està convocat a una concentració per denunciar aquesta situació que es farà dimarts de la setmana entrant davant del centre penitenciari.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.