Punt divers

Urbanisme aprova modificar el POUM de Sant Joan de Vilatorrada per complir amb la sentència de la presó de Lledoners

La Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central ha aprovat aquest dimecres la modificació del pla d'ordenació urbanístic municipal (POUM) de Sant Joan de Vilatorrada (Bages) que permetrà complir amb la sentència feta pública fa unes setmanes per part del Contenciós Administratiu i que estimava que el Pla Especial Urbanístic que s'havia redactat per ubicar la presó de Lledoners no tenia suficient potestat al tractar-se d'una infraestructura de caràcter supramunicipal. L'instrument urbanístic que ho havia de preveure era una modificació del pla d'ordenació municipal. Amb aquest tràmit es dóna per Pere Solà, director general d'Urbanisme, 'compliment a la sentència' i es tanca el procés.

L'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada ja havia començat modificació del POUM emparant-se en el pla director urbanístic del Bages, que ja situava el centre penitenciar al municipi. El tràmit de l'ajuntament es va acabar després de fer-ne l'aprovació provisional i la Comissió d'Urbanisme de la Catalunya Central n'ha fet l'aprovació definitiva. 'És un acord important que tanca les prescripcions de la sentència', ha sentenciat Pere Solà. Malgrat això, Solà ha remarcat que es tractava només d'una 'discussió jurídica' i que la Llei urbanisme empara el que es va fer en aquell moment, però que la sentència 'ho discuteix' i, per tant, Urbanisme ho compleix.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.