Punt divers

Tura replica a Duran que el seu departament no intervindrà si les fundacions relacionades amb UDC compleixen les lleis

La consellera del Departament de Justícia, Montserrat Tura, ha negat que el seu departament investigui amb especial atenció les fundacions relacionades amb Unió tal com el líder d'aquesta formació, Josep Antoni Duran i Lleida, ha criticat en declaracions a Catalunya Ràdio. Segons Tura, l'única cosa que es demana a Unió és que tingui la seguretat que les fundacions amb les que està directa o indirectament implicada com a formació política tingui 'les coses segons determina la llei'. D'altra banda, Tura ha assegurat que la nova llei del Protectorat de Fundacions no posa en qüestió la feina de les fundacions sinó que incrementa la capacitat d'inspecció.

Tura ha defensat l'actuació del Departament de Justícia davant de les acusacions de Duran i Lleida que ha considerat que la conselleria de Justícia s'esmerça en investigar les fundacions d'Unió i ha demanat 'el mateix esforç amb totes les fundacions'. 'El zel que hi ha sobre les fundacions d'Unió si hi fos amb totes les altres fundacions no passaria el que està passant', ha conclòs el líder d'Unió. D'aquesta manera, ha fet referència a les decisions del departament al voltant de la Fundació Catalunya i Territori i la Fundació Catalana per les Relacions Internacionals, totes dues pròximes a Unió. La consellera Tura ha assegurat que la sensació que pot tenir Unió 'no és certa'. 'L'única cosa que se li demana, no des de Justícia sinó des de la societat, és que tingui la seguretat que les fundacions amb les que està implicada tingui les coses com determina la llei'. D'aquesta manera, ha afegit Tura, el departament no hauria 'ni d'intervenir, ni de demanar la intervenció judicial, ni demanar la seva dissolució, ni enviar els seus comptes a fiscalia'.Tura també ha confirmat que el Departament de Justícia ja porta mesos treballant per una llei específica que determinarà les funcions del Protectorat de Fundacions. Es tracta de l'organisme de l'administració que s'encarrega del sistema d'inspecció de les fundacions que ja estableix la llei que regula les fundacions i associacions del 2008. Segons Tura, aquest nova normativa 'ens permetrà tenir una capacitat d'inspecció molt superior' i ha aclarit que la llei no posa en dubte ni en qüestió el funcionament de les fundacions. Amb l'objectiu d'evitar un nou cas Palau el Govern ja ha pres altres mesures en els últims mesos relacionades amb les fundacions. El passat novembre, el Govern va prohibir que les fundacions que reben diners públics puguin fer donacions a favor de partits polítics o de fundacions que n'estiguin vinculades. D'altra banda, el Projecte de llei de la Sindicatura de Comptes que el Govern va aprovar al febrer permet que aquesta institució pugui fiscalitzar els comptes dels partits polítics i també de les seves fundacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.