Punt divers

Gairebé un centenar de veïns de Santa Pau, a la Garrotxa, estan aïllats per la neu

La intensa nevada que va caure a Santa Pau, un municipi de la Garrotxa d'uns 1.600 habitants, ha deixat incomunicats a gairebé un centenar de veïns que viuen en masos. Es tracta dels masos de Sant Martí, alguns de la Cot i les Fages i també algunes cases aïllades. Des de primera hora del matí les màquines estan treballant per netejar els accessos i s'espera que al vespre la majoria ja estiguin oberts, segons ha explicat la seva alcaldessa Esther Badosa. La bona notícia és que el subministrament elèctric funciona sense problemes, a diferència de la intensa nevada de fa dos anys, que els va deixar sense aquest servei.

La intensa nevada que va caure durant tot el dia d'ahir ha deixat gruixos de seixata centímetres a Santa Pau (Garrotxa) i fins i tot de fins a un metre al veïnat de Can Xel, el punt més elevat del municipi. Això ha provocat que els accessos a alguns nuclis sigui complicat o fins i tot impossible. És el cas dels masos de Sant Martí, alguns de la Cot, les Fages i també algunes cases aïllades. Segons la seva alcaldessa, els afectats no arriben al centenar.Un total de tres tractors amb pales treballen sense descans per poder tornar a la normalitat i la previsió és que cap al vespre la majoria d'accessos estiguin oberts. La principal via , la Gi-524, no presenta problemes de circulació a diferència dels accessos secundaris que van fins als masos. La prioritat són els accessos que permeten sortir al màxim nombre de veïns. Des d'ahir dilluns que s'ha treballat per netejar les vies però la intensitat de la nevada feia que al cap de poc tornessin a estar tapades.Al veïnat de Sant Martí, un camió va quedar entravessat a la via i encara no s'ha pogut retirar. Durant el dia, si és possible, o demà dimecres es procedirà a la seva retirada. Sense problemes de subministrament elèctricTot i la complicació en els accessos, el municipi té garantit el subministrament elèctric, que funciona sense problemes. 'Després de la nevada de fa dos anys, es va reestructurar el servei i ens ha aguantat bé', explicava l'alcaldessa. Pel que fa a la telefonia mòbil, ahir dilluns hi havia una sobrecàrrega en les línies però aquest dimarts ja torna a funcionar amb força normalitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.