Punt divers

Un intern amb problemes psiquiàtrics agredeix tres treballadors de la presó de Lledoners

Un intern amb problemes psiquiàtrics de la presó de Lledoners de Sant Joan de Vilatorrada (Bages) ha colpejat aquest divendres al matí tres treballadors del centre, que han hagut de rebre assistència mèdica per contusions, segons ha informat el Departament de Justícia. UGT ha denunciat que l'agressió als tres funcionaris es deu a la 'manca de personal i dels sistemes de seguretat' de la presó. El sindicat ha recordat que, en diverses ocasions, ja ha denunciat que al centre penitenciari hi falten un centenar de funcionaris. Precisament, un centenar de treballadors es van concentrar, a principis del mes d'octubre, a les portes de la presó per protestar per la inseguretat.

La UGT de Catalunya, sindicat majoritari al sector de presons, ja ha denunciat en diverses ocasions que a Lledoners hi manquen 100 funcionaris. En l'actualitat, segons el sindicat, la població reclusa és de 500 persones, però s'espera que durant l'any vinent s'assoleixi la seva capacitat màxima, de 750 interns. UGT avisa que el centre no està preparat en termes de plantilla per assumir aquest increment de població reclusa.El sindicat explica que la plantilla del centre penitenciari ha de suportar aquesta manca de personal dia a dia, la qual cosa provoca un 'alarmant' augment dels incidents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.