Successos

Presó per a quatre falsos policies que assaltaven turistes a l'AP-7

Quatre homes bosnians, Omer Hrustic, Aric Sejdic, Antonio Hrustic i Mujo Omerovic, han estat empresonats aquest mes de desembre per la seva implicació en diversos assalts perpetrats a turistes a l'AP-7, als quals robaven fent-se passar per policies. Els integrants de la banda escollien les víctimes a consciència i sempre actuaven de matinada, aprofitant que els turistes dormien dins el vehicle en aparcaments o àrees de servei. Els lladres els despertaven ventant cops de llanterna als vidres i, amb l'excusa que feien un control de droga, regiraven els vehicles i arreplegaven tots els diners que podien.

La banda de lladres va actuar al llarg de tota l'AP-7. Solia cometre entre un i dos robatoris al mes, i va assaltar turistes en aparcaments i àrees de Capmany, Vilobí d'Onyar, Fogars de la Selva, Riudellots de la Selva, Vallgorguina (Vallès Oriental), Llinars del Vallès (Vallès Oriental), Montcada i Reixach (Vallès Occidental) o l'Arboç (Baix Penedès). En total, la banda va arribar a obtenir un botí de més de 24.000 euros.

A més d'actuar a l'autopista AP-7, la banda també va abordar un matrimoni de turistes d'edat avançada a Empuriabrava el dia 5 d'agost. Els lladres es van fer passar per policies i, després d'ensenyar la credencial, van demanar a l'home que els lliurés la cartera. Després, van agafar les targetes de crèdit i, davant seu, les van passar per un lector per obtenir-ne la banda magnètica. Fins i tot després d'intimidar-lo, van aconseguir que l'home els donés els PIN de les targetes.

Armilles policials

Durant el mig any que van estar actius, van arribar a assaltar turistes procedents del Marroc i d'altres països com França, Bèlgica o Alemanya. A més, per ressaltar l'engany, solien dur defenses policials, armes de foc i, fins i tot, en alguna ocasió s'havien arribat a posar armilles de color negre amb la paraula Policia impresa al dors.

Els Mossos van detenir tres dels integrants a Barcelona, i el quart va ser enxampat per la Guàrdia Civil a la Jonquera, quan intentava creuar la frontera per fugir amb un passaport fals. Els guàrdies el van detenir arran d'una ordre dels mossos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.