Successos

crims

Sospiten que l'arma del crim de Salt és un puny americà

Anderson Jair Sinisterra Paredes no va declarar davant dels Mossos i avui l'interrogarà el jutge

En l'escorcoll a casa seva a Salt li van comissar estris de lluita, però la suposada arma homicida la hi van trobar a la butxaca, a Vic

Un puny americà que Anderson Jair Sinisterra duia a la butxaca quan va ser detingut pels Mossos a Vic s'entreveu com la possible arma punxant que va causar la mort del jove de Salt Óscar Cruz Bernal. El sospitós de l'homicidi, que ja feia dies que estava essent vigilat pels Mossos i la Policia Municipal de Salt, va ser detingut a Vic, on havia anat a visitar el seu fill i altres familiars que resideixen a la capital d'Osona. Segons fonts de la família del detingut, els Mossos van “perpetrar un assalt” sense miraments i davant de la mainada quan van anar a arrestar Sinisterra, de 23 anys. Un cop detingut, el sospitós va ser traslladat fins a Salt i els Mossos van escorcollar el seu domicili, un pis de carrer Ramon Sambola (situat a tres cantonades de la plaça dels Colors, on va ser trobat malferit Cruz) i, segons fonts de la investigació, van comissar-li diversos estris que podrien ser emprats en batusses urbanes. De totes maneres, la hipòtesi dels Mossos, que s'haurà de confirmar a través de proves pericials, és que el puny americà va ser l'objecte punxant que van clavar a Cruz al cap i que li va provocar la ferida que va degenerar en la mort, un dia i mig més tard i després que ell marxés de l'hospital abans que els metges l'atenguessin.

Durant l'escorcoll a la casa on Sinisterra viu amb la seva mare i un germà, el jove no va admetre mai la seva participació en l'homicidi i es va negar a declarar sobre els fets a la comissaria dels Mossos. Avui és previst que passi a disposició del jutjat de Girona i tindrà opció d'aportar la seva versió al jutge.

Els familiars de la víctima estan convençuts que Sinisterra és l'autor de la mort d'Óscar Cruz perquè els investigadors els han assegurat que tenen proves concloents que l'incriminen. Les sospites es van dirigir cap a Sinisterra a partir d'un testimoni que va admetre a la Policia Municipal que havia presenciat la batussa entre Cruz i Sinisterra el matí del diumenge 13 de març. I posteriorment, els municipals van obtenir una mostra d'ADN d'Anderson Jair Sinisterra quan van intervenir en un afer de violència domèstica a casa seva. Aquesta mostra es va poder comparar amb les extretes de la roba que duia la víctima, que abans de morir va explicar que la sang que tenia a la roba era en part del seu agressor.

Anderson Jair Sinisterra, que és colombià, tenia permís permanent de residència, que va obtenir a través de la reunificació familiar amb la mare.

A la presó pel cas dels cunyats

Ramon Laso, el veí dels Pallaresos sospitós de ser el causant de la desaparició dels cunyats Júlia Lamas i Maurici Font, va declarar ahir davant del jutjat número 2 de Tarragona i i el jutge va ordenar presó provisional sense fiança per dos delictes d'homicidi. De moment, els cossos de les víctimes, que eren la parella de Laso i l'home de la germana d'ella i que estan desapareguts des del 27 de març del 2009, no han estat localitzats, però se sospita que puguin estar enterrats en una finca propietat de Laso on el sospitós va fer moviments de terres amb una retroexcavadora que va llogar. Laso ja havia estat condemnat a 57 anys de presó per la mort de la seva primera dona i del seu fill de set anys, però va sortir en llibertat al cap de pocs anys en aplicació de la reducció de condemna prevista en l'anterior Codi Penal.

Ahir també va ser empresonat, per ordre del jutjat número 3 de Reus, Manuel Amancio Álvarez Vilar, àlies El Bravo l'atracador que va disparar el tret que el 25 d'octubre del 2010 va matar la caixera del Banco de Santander de Cambrils Estela Calduch. El jutjat de Reus també va dictar presó sense fiança per a quatre membres més de la banda d'atracadors, a qui s'imputa la comissió de desenes d'atracaments a bancs a diferents punts de l'Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.