Successos

Dinou denúncies per una festa il·legal a Llagostera

La Policia Local deté un veí de Begur que duia 30 pastilles d'èxtasi

La ‘rave‘ es va muntar durant aquest cap de setmana a la zona de les Quatre Parets, a Can Cabanyes de Montagut

La Policia Local de Llagostera ha aixecat una vintena d'actes per tinença de drogues i ha practicat una detenció durant aquest cap de setmana entre els assistents a una festa rave a la zona de les Quatre Parets, a Can Cabanyes de Montagut, un vell casalot en ruïnes situat a cavall entre els termes municipals de Llagostera i Tossa de Mar, a prop de l'ermita de Sant Grau. Un indret aïllat on sovint s'acostumen a organitzar aquesta mena de festes il·legals.

Els fets van tenir lloc diumenge a la matinada, quan la Policia Local va tenir coneixement de la celebració d'una possible festa rave al Veïnat de Sant Llorenç. Els agents van establir diversos controls policials a la zona d'accés a l'esmentada festa il·legal, amb el resultat de 19 denúncies per tinença de drogues tòxiques, estupefaents o substàncies psicotròpiques. Del total de denúncies per tinença de substàncies estupefaents, 12 van ser per tinença de marihuana, 1 per tinença d'èxtasi, 3 per tinença d'haixix, 1 per tinença de speed i marihuana, 1 per tinença de marihuana i haixix i 1 per tinença de marihuana i èxtasi.

Així mateix, es va procedir a la detenció d'un jove de nacionalitat espanyola de 23 anys i veí de Begur per un delicte contra la salut pública perquè posseïa trenta pastilles per a la seva presumpta distribució i un embolcall de plàstic amb cocaïna l'interior.

Les festes il·legals, conegudes com a raves, són habituals en aquest indret durant els caps de setmana.

La més gran, fa 8 anys

Ara fa vuit anys, el 2008, els Mossos d'Esquadra ja van haver d'actuar per desmantellar una rave en aquest mateix indret, on hi havia uns 500 joves, alguns dels quals vinguts d'arreu de l'Estat, i fins i tot estrangers. La darrera festa detectada va tenir lloc el gener passat. Llavors, la Policia Local de Llagostera va aixecar un total de dotze actes per tinença de substàncies estupefaents. Entre els denunciats hi havia menors d'edat. Els agents van comissar diverses quantitats de marihuana, haixix, pastilles d'èxtasi i cocaïna. A més, cinc persones que participaven en la rave van tenir un accident quan circulaven per la carretera GIV-6744. El seu cotxe va sortir de la via i va fer diverses voltes de campana, tot i que cap dels ocupants va resultar ferit de gravetat. El conductor de l'automòbil va donar positiu en la prova d'alcoholèmia i un dels ocupants del vehicle portava haixix a sobre.

Tancament dels accessos

L'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, va mostrar ahir la seva sorpresa per la nova festa il·legal que es va celebrar aquest cap de setmana. “Des del gener que no n'havíem detectat cap, i pensàvem que havíem eradicat el problema”, assegura. El batlle confiava que amb els controls constants que han anat fent la Policia Local i els Mossos d'Esquadra s'hauria espantat els organitzadors. És per això que s'ha tornat a activar una de les solucions que s'estaven estudiant des de fa temps, que és el tancament de l'accés principal. “És una actuació que farem en breu, però ho hem de fer amb l'acord del propietari de la finca i sense perjudici dels cossos de seguretat com ara els bombers i els Agents Rurals”, afirma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia