Successos

successos

atracament bancari

Els atracadors de La Caixa de Bàscara no van amagar el rostre a les càmeres

Els Mossos continuen buscant els lladres, que amb molta sang freda van esperar que s'obrís la caixa forta i es van endur més de 70.000 euros

Els dos homes que el dia 19 d'octubre van atracar l'oficina de La Caixa de Bàscara no es van molestar a amagar el rostre davant les càmeres quan van entrar, tot i que un d'ells es va tapar la cara amb un passamuntanyes durant la gairebé mitja hora que va tenir retinguts els empleats i clients al despatx del director.

Les imatges de les càmeres són l'eina que fan servir els Mossos per anar a la saga dels dos atracadors, que es van endur un botí que supera els 70.000 euros. Els lladres van obligar una empleada a obrir la caixa forta i no van tenir cap problema per esperar que s'obrís. Mentre esperaven, un dels atracadors, el més gran, va vigilar, esgrimint tota l'estona una escopeta retallada, els quatre empleats i els tres clients que van ser sorpresos dins de l'oficina quan van entrar. Van tenir els ostatges retinguts prop de mitja hora i quan la caixa es va obrir van arreplegar tots els diners i van fugir. Els Mossos van seguir, en un primer moment, la pista d'un cotxe amb matrícula italiana com a sospitós. Els Mossos han mostrat fotografies als testimonis de l'assalt per posar nom a les cares dels lladres, que parlaven castellà.

Tampoc van amagar el rostre els lladres que van assaltar la mateixa oficina el 22 de setembre del 2015 i que van poder ser identificats i arrestats a França.

Oficina molt atracada

Aquesta oficina bancària, situada a tocar de l'N-II, també va ser objectiu, el gener del 2006, de la banda dels “lladres emboscats” que durant mesos van fer estralls en diverses comarques gironines. En aquell moment l'oficina encara era de Caixa de Girona. Els lladres hi van arribar un diumenge a la nit amb un camió grua que havien robat a Vidreres. Van començar a fer tots els preparatius per –com havien fet en altres llocs– arrencar el caixer automàtic estirant-lo amb el camió. Però van haver de deixar la feina quan van arribar els mossos. Els lladres es van refugiar en un garatge i els mossos els van encerclar i a través de megafonia els cridaven que es rendissin. Però, no se sap com, van aconseguir fugir i es van tornar a endinsar al bosc després de deixar el camió prop del cementiri.

LA DATA

19.10.16
Dos homes
van atracar La Caixa de Bàscara i van esperar que s'obrís la caixa forta per buidar-la.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia