Successos

Cau un grup de pesca il·legal al riu Ebre

Els detinguts capturaven tones de peix amb xarxes electrificades

En el marc de l'operació Electrofishing, la Guàrdia Civil, la Policia Local de Tortosa i el Cos d'Agents Rurals han detingut cinc persones que es dedicaven a la pesca amb arts prohibits al riu Ebre, ja que feien servir xarxes electrificades. Segons la investigació, amb aquest sistema aconseguien una gran quantitat de captures de peix i obtenien un gran benefici econòmic. Els detinguts, de nacionalitat romanesa, estan acusats d'un delicte contra la flora i la fauna, i un contra la salut pública. També estan acusats de pertinença a organització criminal.

Segons la investigació, els detinguts actuaven de nit i en zones de difícil accés. En un dels dispositius establerts, el 8 de novembre, es van detenir dos individus i es van comissar en el vehicle que conduïen 200 quilos de peix de diferents espècies, una embarcació d'esbarjo i arts de pesca elèctrics. A la matinada de dissabte passat, es va detectar un vehicle de càrrega no isotèrmic que portava aparells de pesca elèctrics, una barca d'esbarjo i més de cinquanta exemplars de silurs, carpes i lucis, amb un pes de 412 quilos. Es van detenir els altres tres individus. S'estima que cadascun d'aquests grups que operaven a la conca de l'Ebre capturava una mitjana de 400 quilos de peix per jornada.

A més de les detencions, es va escorcollar un habitatge als afores de Tortosa, on es van localitzar diverses embarcacions d'oci i material per pescar. Els detinguts han estat posats a disposició del jutjat d'instrucció número 2 de Tortosa.

Pesca de l'anguila

Paral·lelament, la Guàrdia Civil ha decomissat 69 arts de pesca prohibits a un ciutadà que capturava anguiles i crancs sense llicència a la badia dels Alfacs. El van enxampar a bord d'una embarcació a la desembocadura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia