Un home ferit d'un tret a Figueres exculpa en el judici l'acusat d'haver disparat

La víctima sosté que el va identificar en roda de reconeixement pressionat per la policia

«Aquest no és, segur», va dir Blanes mirant Martínez. La víctima acabava d'exculpar davant del tribunal l'acusat de ser el seu botxí. De fet ja ho havia dit al jutjat instructor i ho havia confirmat per escrit al mateix jutjat.

Però Martínez havia estat identificat en la roda de reconeixement per la víctima i també per una veïna, encara que la dona va dir ahir que el que va disparar era més alt que l'acusat. Segons Blanes, es va veure obligat a identificar Martínez pressionat pels Mossos d'Esquadra. «Per les fotos que em van ensenyar dubtava molt que fos ell, però en la roda de reconeixement els Mossos d'Esquadra em van pressionar molt i em van dir que no en podia dubtar», va dir Blanes. D'altra banda, l'empresari de la construcció que en el moment dels fets tenia llogat Martínez va assegurar que aquest, aquell dia, se l'havia passat a l'obra, a les escoles de Vilafant.

Juan Luis Blanes va rebre un tret a la sortida de casa seva, al carrer Sud de Figueres, disparat per un home que duia una gorra amb visera i ulleres fosques. Quan la policia el va interrogar va posar els agents sobre la pista del presumpte inductor dels fets, Antonio Moreno, perquè feia temps que estava enemistat amb ell i li devia diners, i perquè amics que tenien en comú l'havien advertit que Moreno seria capaç de qualsevol cosa per recuperar els diners que li devia. «És clar que vaig sospitar d'ell», va dir ahir la víctima. A més, en un altre moment de la vista oral la víctima va dir de Moreno: «No sé si seria capaç de llogar algú perquè em matés; potser sí o potser no.»

Les sospites de l'acusat van portar els Mossos d'Esquadra a detenir Moreno. El mateix vespre del dia dels trets, sis agents dels Mossos d'Esquadra de paisà van anar al Far d'Empordà, localitat on residia Moreno, a detenir-lo. Aquest, segons va explicar ahir, només es va adonar que s'acostava un cotxe i que en baixaven diversos homes que anaven cap a ell. Moreno, segons va explicar, estava dins del seu cotxe i en veure que s'acostaven aquells homes va fugir. En la maniobra evasiva va estar a punt d'atropellar dos dels agents, per la qual cosa se li va imputar un delicte d'atemptat a agents de l'autoritat.

El ministeri fiscal demana un total de 15 anys de presó per a Martínez per temptativa d'homicidi i tinença il·lícita d'armes; i un total de 12 anys de presó per a Moreno, per temptativa d'homicidi i atemptat a agents de l'autoritat. Els advocats de les defenses demanen l'absolució.

Es preveu que el judici d'aquest cas quedi avui conclús per a sentència, després de les declaracions dels agents de policia que hi van intervenir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.