Successos

policial

detenció per agressió homòfoba

Els Mossos detenen un bergadà de 19 anys per l'agressió homòfoba

En l'agressió homòfoba hi haurien participat entre quatre i sis persones

Avui a les set de la tarda es farà un acte de protesta a la plaça de Sant Pere de Berga

EEls Mossos d'Esquadra han detingut un jove de 19 anys, veí de Berga i nacionalitat espanyola com a presumpte autor de l'agressió homòfoba que va tenir lloc aquest diumenge a la matinada davant de la discoteca La General. Els agents prendran declaració a l'arrestat al llarg d'aquest dilluns a la comissaria de Berga i després passarà a disposició del jutge. D'altra banda, el cos policial està investigant si hi ha més persones implicades en l'atac que va patir la parella de nois després de fer-se un petó davant de la sala de festes berguedana. Els dos agredits van presentar una denúncia dels fets davant de la comissaria dels Mossos de Berga diumenge al matí després de passar per l'Hospital Comarcal Sant Bernabé. La investigació es troba sota secret d'actuacions.

(Aquesta notícia actualitza la publicada a les 10.03h. En un principi els Mossos han informat que només havien identificat el presumpte agressor i a hores d'ara ja està detingut)

Els fets van tenir lloc aquest diumenge al voltant de les quatre de la matinada davant de la discoteca La General de Berga. Segons la Policia Local, dos joves s'estaven fent un petó davant de la sala de festes quan un desconegut els va increpar i agredir. Fins al lloc s'hi va desplaçar una ambulància del SEM que va evacuar els ferits a l'Hospital General de Berga amb ferides lleus. Els dos nois van denunciar l'agressió davant la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Berga diumenge al matí. A partir d'aquí, la policia catalana va engegar una investigació que ha portat a la detenció del presumpte agressor.

D'altra banda, el propietari de la discoteca La General ha explicat a l'ACN que en l'agressió hi haurien participat entre 4 i 6 persones. Segons Marià Miró, el porter de la sala va ser “testimoni directe dels fets” i, tot i que ha relatat que l'agressió la va iniciar només un noi, “després s'hi va afegir més gent”. El responsable de la discoteca també ha afirmat que tots els agressors tindran vetada l'entrada a La General “de manera indefinida”.

Aquest dilluns a les set de la tarda es farà un acte de protesta a la plaça de Sant Pere de Berga per condemnar l'agressió i mostrar el suport als dos agredits i a la comunitat LGTBI.

Agressió a Sants

Un jove ha denunciat que va patir una agressió homòfoba dissabte passat prop de la font de Montjuïc, el que suposaria el segon cas d'aquest tipus aquest cap de setmana després que una parella gai fos colpejada quan s'acabava de fer un petó davant d'una discoteca de Berga. Segons ha relatat el mateix en el seu blog, la víctima es trobava amb un grup de persones en un lloc del districte de Sants que no ha volgut revelar i se'ls podia identificar com a homosexuals. Tot seguit, un home se li va acostar cridant-li “maricons de merda” mentre quatre homes escapaven. El presumpte agressor, el va arraconar i li va donar un cop de puny a la mandíbula, un altre a la cella, tres més a la boca i altres de “menys importància” mentre el seguia insultant.

Després de l'agressió, la víctima comenta com es va dirigir a la Plaça Espanya per agafar el Bus Nit i refugiar-se en un lloc més segur, ja que no disposava de bateria al mòbil i no podia alertar ningú. “Quan vaig estar més tranquil vaig poder anar a l'hospital a fer-me les cures ja que sagnava constantment i era impossible aturar l'hemorràgia sense material hospitalari. Em van fer les cures pertinents i un informe per si volia denunciar”, ha indicat.

El jove, que ha demanat que no es tergiversi el seu cas i ha denunciat que l'homofòbia es troba present en molts àmbits de la societat, ha rebut nombroses mostres de suport a les xarxes socials després que fes públic el seu cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia