Successos

Judicial

Llàgrimes de l’homicida

L’autor material del crim de Lloret plora davant del jutge pel seu “terrible” acte i demana perdó a la família

Diu que no ho volia fer i que estava afectat per l’alcohol i les drogues

El cos de Niccolò Ciattiestà en mans de la funerària, de cares a repatriar-lo a Itàlia

Rassoul Bissoultanov, l’empresonat per haver matat d’una coça mortal el turista italià Niccolò Ciatti dissabte a Lloret de Mar, és un home forçut i atlètic, però davant del jutge va vessar llàgrimes. Eixugant-se les llàgrimes amb la camiseta, amb dificultats per les manilles que no li van treure, i fent sanglots, el jove txetxè refugiat a l’Estat francès va desprendre’s del seu posat de noi dur, fort i valent per implorar clemència al jutge. Bissoultanov, professional de la lluita lliure i transportista d’ofici, va implorar que no l’empresonessin perquè tenia la mare malalta i el seu pare no tenia feina i depenien d’ell.

Amb l’ajuda d’una intèrpret de rus, Bissoultanov va reconèixer que havia fet una cosa “terrible”, que no ho volia fer, que no volia matar-lo. Segons la seva versió dels fets, que va explicar dilluns a la tarda, aquella nit ell i els seus compatriotes –que també van ser detinguts i eren sospitosos d’homicidi– van beure moltíssim. A més, també va reconèixer que s’havia drogat. Un còctel fatal que li va fer perdre l’oremus i que s’esbatussés amb el grup de turistes. Això sí, tot per culpa dels italians, que van començar la baralla, segons la versió que van donar Rassoul Bissoultanov, Movsar Magomadov i Khabiboul Khabatov en les seves declaracions. A Bissoultanov, llavors, li va sortir la vena de lluitador federat, i no va tenir aturador fins que va noquejar el jove italià.

De resultes d’aquella batussa, Bissoultanov ha acabat en presó preventiva, comunicada i sense fiança;. Khabatov, en llibertat però amb la prohibició de no poder sortir de l’espai Schengen, i Magomadov, també en llibertat, sense cap mesura cautelar. Aquests dos últims continuaven ahir rondant per Lloret, i tenien previst viatjar avui, dijous, a l’Estat francès.

Per la seva banda, Niccolò Ciatti va acabar morint diumenge a la matinada a conseqüència de les greus lesions que tenia al cap. El seu cos, al qual dilluns al matí van fer l’autòpsia, ja no és a les instal·lacions de l’Institut de Medicina Legal de Girona, i ara està en mans de la funerària. El jutjat de Blanes ha resolt ràpidament la petició de la família per disposar del cos i poder fer l’enterrament. De moment, i a l’espera de rebre el cos, ahir es va oficiar una cerimònia a l’església de Jesús Bon Pastor de Casellina, a Scandini, a la Toscana, d’on era Niccolò.

Campanya per demanar justícia

D’altra banda, sota el lema “Volem justícia per a Niccolò Ciatti”, han engegat una campanya a través de la plataforma d’internet change.org i dirigida als ministres de Justícia, Andrea Orlando, i Afers Exteriors, Angelino Alfano, del govern italià, per demanar que es faci justícia en el cas de la mort del jove italià. “La família està trencada de dolor, i també totes aquelles persones que estimaven Niccolò. El govern ha de donar suport a Ciatti, perquè a més del dolor hi ha els tràmits burocràtics i judicials, i la família no pot estar sola en aquests moments”, assenyala el missatge del web. De moment, ahir vespre s’estava a punt d’arribar als 11.200 signats de la petició. En l’àmbit governamental, Dario Nardella, alcalde de Florència, on treballava Ciatti de venedor de fruita, ha fet gestions per tal d’accelerar la repatriació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia