Successos

successos

Refloten el cotxe de la parella del Maresme desapareguda a Susqueda

Policia científica dels Mossos d’Esquadra inspecciona el vehicle per intentar esbrinar com va acabar al fons del pantà

Els Bombers i els Mossos d’Esquadra han reflotat el cotxe de la parella del Maresme desapareguda des de dijous passat. Dilluns al vespre van trobar el vehicle a uns sis metres de profunditat però, durant les immersions, no han trobat cap rastre dels joves desapareguts, de 21 i 23 anys.

El cotxe estava bolcat sota aigua i totalment tancat. A dins, hi havia roba i material d’acampada, com sacs de dormir. Després d’hissar-lo amb uns globus especials, han portat el cotxe, un Opel Zafira de color blau, fins la llera i l’han remolcat amb un cable d’acer enganxat a un vehicle. Les tasques han durat hores, perquè han començat cap a les onze del matí i han aconseguit treure’l de l’aigua a quarts de cinc de la tarda.

Marc Hernández López, veí d’Arenys de Munt i de 21 anys, i Paula Mas Pruna, veïna de Cabrils i de 23 anys, la parella desapareguda, van arribar al pantà de Susqueda. La informació que havien aportat les companyies de telefonia situaven els últims senyals dels mòbils dels joves en aquest indret de la Selva. Aquesta pista ha estat bona, ja que la unitat subaquàtica dels serveis d’emergència va localitzar ahir a última hora del vespre el cotxe de la parella maresmenca. El vehicle, un Opel Zafira blau, era sota l’aigua, submergit al pantà, a la cara nord, a la zona de l’embarcador, a la part dreta de la presa.

La família i els amics de la parella ja havien relatat als Mossos d’Esquadra i als Bombers de la Generalitat que la intenció que tenien els joves era viatjar fins al pantà de Susqueda a practicar caiac. El que ha pogut passar de moment és una incògnita que els equips de recerca i investigadors intenten resoldre. La prioritat és trobar directament els joves, però localitzar el vehicle era una ajuda clau per als serveis d’emergència ja que la recerca ara es limita més.

“Dificultats” en l’operació

“La dificultat és que no tenim un lloc fix on buscar, estem cobrint des de la zona més propera al pantà fins a zones més àmplies d’accessos per camins”, lamentava ahir al matí a l’ACN el cap de guàrdia de la regió d’emergències de Girona, Toni Valdepeñas. Però un cop localitzat el cotxe tota l’operació canvia radicalment.

Durant tot el dia, els efectius de rescat buscaven la parella per terra, aigua i aire. Sobre el terreny hi havia efectius dels Bombers, mossos i agents rurals. La unitat subaquàtica, amb dues embarcacions, també pentinava l’embassament. Mentrestant les unitats terrestres ho feien al voltant del pantà. Per aire, dos helicòpters sobrevolaven tots els racons més inaccessibles.

A través de les xarxes socials, família i coneguts han fet una crida a la col·laboració per trobar-los. En un primer moment s’havia dit que Tamariu, el Montseny o fins i tot el Maresme –d’on són ells– podrien ser altres llocs on podrien haver anat. Però fins ara no hi ha cap element significatiu que ho assenyali, i menys ara que s’ha trobat el cotxe. Tot i així, l’alerta i la imatge dels dos joves s’ha distribuït per tot el país per si efectius dels serveis d’emergència els veuen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia