Successos

Municipal

Degoteig de robatoris al parc de les Cabanes

L’Ajuntament d’Argelaguer alerta els usuaris que hi aparquen i els demana que respectin les normes i denunciïn actituds incíviques com ara brutícia i fogueres

El parc de les Cabanes d’Argelaguer, conegut com el parc d’en Garrell, ha registrat un degoteig de robatoris a l’interior de vehicles. Durant aquest any, n’hi ha hagut uns 25. El problema, però, no només són els furts, sinó que tots els afectats són usuaris que aparquen al recinte, incomplint la senyalització que prohibeix el pas de vehicles. “El parc de les Cabanes no ha de ser un aparcament públic, sinó un lloc de natura per respirar aire pur i no pas fum dels cotxes”, assenyala l’alcalde d’Argelaguer, Artur Ginesta. Aquest és un emplaçament emblemàtic per al poble i molt estimat. És el llegat artístic de Josep Pujiula –conegut també com el Tarzan d’Argelaguer i el Garrell–, que va morir de forma sobtada l’any passat, als 79 anys, mentre treballava en la seva gran passió. Torner mecànic de professió, va dedicar mitja vida a aquest art constructiu com un hobby, construint torres, laberints i escultures amb la fusta que hi ha a l’entorn. També aprofitava el curs de l’aigua per fer fonts i una bassa.

Ara, la preocupació dels veïns del poble i de l’Ajuntament és mantenir aquest espai en condicions perquè tothom qui ho vulgui pugui visitar-lo. Per ordenar millor el flux de persones, fa un any es va restringir el pas i només poden passar-hi veïns i serveis. També es va habilitar un aparcament al costat del pavelló, a l’entrada del poble, per deixar-hi els cotxes i accedir-hi a peu.

Focs i deixalles

Des de llavors, però, s’han registrat actituds incíviques que van des de conductors que baixen al parc a gran velocitat i estacionen allà a persones que encenen focs i visitants que deixen les deixalles en aquest entorn natural.

També hi ha hagut robatoris a vehicles mal aparcats a l’esplanada del parc. Uns 25 durant aquest any. Els lladres trencaven els vidres i s’emportaven mòbils, carteres i bosses de mà. “Creiem que són professionals que es mouen pel territori i que venen aquí de tant en tant aprofitant que els propietaris estan visitant el parc”, afirma Ginesta.

LA XIFRA

25
robatoris
s’han produït, principalment a l’interior de vehicles, que tenen prohibit aparcar-hi.

300 euros de multa

El cas més rocambolesc va ser el d’un veí que va denunciar, precisament als Mossos, que li havien entrat a robar amb aquest mètode i que va acabar multat amb 300 euros perquè havia arribat amb el vehicle dins del parc. Ginesta afirma que, a vegades, els Mossos d’Esquadra inspeccionen la zona, però defensa que el més adient seria que la gent es vagi “conscienciant i s’autoreguli”.

D’altra banda, l’Ajuntament està tramitant la instal·lació de càmeres de vigilància a l’ajuntament i a l’aparcament habilitat per estacionar. Volen donar plenes garanties de seguretat i evitar d’una vegada per totes que els visitants s’endinsin amb el vehicle al parc d’en Garrell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia