Successos

tribunals

judici per agressió

A judici per una agressió amb una catana, a Santa Coloma

La fiscalia demana nou anys de presó per a l’acusat d’un delicte d’homicidi en grau de temptativa

L’investigat i la víctima van iniciar una discussió per la retirada de runa que hi havia en un pati

La secció tercera de l’Audiència de Girona està previst que aculli els dies 30 i 31 de gener un judici per un presumpte cas d’homicidi en grau de temptativa que va tenir lloc a Santa Coloma de Farners. Els fets es van produir el 23 de juliol del 2014, pels volts de les vuit del vespre. Segons es recull en l’escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, per aquest episodi va ser detingut un ciutadà de 46 anys originari de Guinea. L’investigat residia en un local, a l’altura del qual es va trobar amb el propietari. El ministeri públic sosté que els dos homes van iniciar una discussió a causa de la retirada de runa que hi havia al pati. L’acusat va començar a colpejar l’amo de l’immoble, el va agafar pel coll clavant-li una ungla en una vena, li va propinar cops de puny i tots dos van acabar caient a terra, on van continuar la baralla. Una tercera persona va intervenir per separar-los i van aturar la disputa de manera momentània.

La fiscalia hi afegeix que l’acusat es va dirigir al local i va agafar una espasa o un tipus de catana d’uns 70 centímetres de llargada amb el mànec daurat. Va intentar donar un cop a la víctima, si bé va relliscar i va caure. Acte seguit, els dos homes es van tornar a barallar amb les mans, fins que l’investigat va aconseguir que la víctima mostrés senyals de rendiment. Llavors, malgrat ser conscient que l’altre home havia parat, l’acusat va tornar a agafar la catana, va insultar el denunciant, el va amenaçar de mort, va alçar l’espasa i la hi va dirigir al coll. L’afectat es va protegir el coll amb el braç, en el qual va patir ferides greus en rebre l’impacte de la catana. El suposat agressor va fugir del lloc deixant malferida la víctima, que va ser atesa per un testimoni. Pel que fa al processat, va ser detingut al carrer Joan Maragall de Santa Coloma de Farners. En aquell moment va entregar un matxet a la policia tot indicant que era el ganivet que havia usat en l’atac. Cap dels testimonis, però, va reconèixer aquesta arma. Els agents van escorcollar el local on vivia el sospitós i hi van trobar la funda d’una catana de 67 centímetres de llargada compatible amb la que hauria utilitzat.

Per la fiscalia, els fets són constitutius d’un delicte d’intent d’homicidi. Demana una pena de nou anys de presó per a l’investigat, que per aquesta causa va ingressar el 26 de juny del 2016 en presó provisional comunicada i sense fiança. I, en matèria de responsabilitat civil, es requereix que indemnitzi la víctima amb un total de 95.032 euros.

LES DATES

30.01.18
La vista oral
està assenyalada per a finals d’aquest mes de gener, a l’Audiència de Girona.
26.06.16
El detingut per aquest cas va ingressar en presó provisional comunicada i sense fiança.

LA XIFRA

95.032
euros és la quantitat amb què el ministeri fiscal vol que l’investigat indemnitzi la víctima.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia