Successos

successos

incendi

Un foc crema totalment la mítica Pacha de Platja d’Aro

La discoteca, que havia estat una de les sales més populars de la gresca nocturna gironina, estava tancada des de feia anys i era utilitzada com a refugi eventual per persones sense sostre

Un incendi originat durant la mitjanit de dimarts a dimecres va destruir completament l’antiga discoteca Pacha de Platja d’Aro. El local, situat a tocar de la carretera de s’Agaró, prop de la marina Port d’Aro, estava tancat des de feia anys i presentava un estat d’abandonament evident que havia facilitat que ocupes i persones sense sostre hi entressin per buscar-hi refugi. La policia local tenia constància que darrerament almenys un home hi residia amb regularitat. De fet, quan els Bombers van arribar al recinte, els agents que estaven desplaçats al lloc van revelar-los que un ciutadà acabava de sortir de l’edifici, sense cap ferida ni cremades, i els havia assegurat que ja no quedava ningú més a dins.

Els cossos d’emergències van rebre l’avís a les 23.47 h. En les tasques d’extinció de l’incendi hi van intervenir set dotacions dels Bombers. Van estar treballant fins a les tres de la matinada per apagar les flames, que van cremar tot l’interior de la sala de festes.

Els efectius van tornar-hi ahir per comprovar que no quedés cap punt calent. Les causes del foc s’estan intentant aclarir, però ja s’ha descartat que pugui tractar-se d’un curtcircuit, perquè la instal·lació elèctrica estava inoperativa. S’investiga si una foguera presumptament encesa per l’ocupa que hi havia al local, amb la intenció d’escalfar-se, podria haver desembocat en el devastador incendi.

La discoteca Pacha va ser inaugurada el 1974 per l’empresari Kiko Riera, que va importar a la Costa Brava la franquícia de les dues cireres que havia estrenat Ricardo Urgell a Eivissa. L’espaiosa i blanquíssima Pacha, que constava de dues plantes i una terrassa, va ser un referent de l’oci nocturn en una època en què també s’omplien les barres i les pistes de ball de Paladium, Maddox i Tiffany’s.

LA DATA

1974
Va ser inaugurada Pacha Platja d’Aro. La discoteca va ser un referent de l’oci nocturn a la Costa Brava.

Un home resulta intoxicat per un incendi a Lloret

Un veí de Lloret de Mar de 46 anys es va intoxicar greument pel fum d’un incendi que es va registrar ahir en una casa de dues plantes de la urbanització la Montgoda. L’avís es va produir a les tres de la matinada. L’home va ser localitzat inconscient a la primera planta de l’habitatge, mentre que les flames van afectar sobretot la planta baixa: la part de l’entrada i el menjador. El ferit va ser rescatat i evacuat a l’hospital Trueta. Els Bombers, per la seva banda, van donar per tancat el servei a les 7.40 h.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia