Successos

Recullen els cadàvers de 21 subsaharians que anaven en barca a Melilla

El desenllaç es va produir per condicions marítimes adverses que havien fet decretar l’alerta groga

La desgràcia va tenir lloc en aigües del Marroc

Les autoritats de l’Estat espanyol i del Marroc van rescatar ahir 21 cadàvers d’immigrants a una distància d’entre quatre i cinc milles de la costa de Melilla, punt des d’on un vaixell de passatgers els va albirar surant al mar.

Els immigrants, tots d’origen subsaharià, podrien haver naufragat en l’intent d’arribar a les costes de la península Ibèrica en barca durant els últims dies. Va coincidir que les inclemències meteorològiques i les condicions marítimes adverses van fer que en les últimes jornades s’hagués decretat alerta groga en aigües d’aquesta comunitat.

Segons la delegació del govern espanyol a Melilla, els cadàvers dels immigrants van ser detectats dissabte pel vaixell de passatgers Sorolla, de la companyia Trasmediterránea, poc després de sortir del port de la ciutat autònoma rumb cap a Almeria, a les tres de la tarda. Mitja hora després, el ferri va veure a unes quatre o cinc milles de navegació una vintena de cossos surant al mar, de manera que va donar avís a Salvament Marítim i es va activar un protocol d’actuació, en el qual va participar el Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil (GEAS). Un cop a la zona on van ser localitzats els cadàvers, la Guàrdia Civil va prestar col·laboració a les patrulleres marroquines, que es van fer càrrec dels cossos, atès que eren aigües de la seva competència.

A causa dels corrents i l’estat de la mar, les autoritats dels dos països van determinar la necessitat de rastrejar la zona de manera més àmplia. És per això que dues embarcacions del GEAS van continuar cooperant en la localització dels cossos en un dispositiu que es va allargar fins a la matinada d’ahir. Quan el GEAS tornava a la base de Melilla, va albirar encara el cos surant d’un altre home subsaharià, que els agents van traslladar a la ciutat autònoma.

Segons va confirmar via Twitter l’activista Helena Maleno, de l’ONG Caminando Fronteras, es tracta de 21 persones mortes que viatjaven en una barca amb destinació a Melilla, i en la qual anaven un total de 47 immigrants. “De moment no es confirmen supervivents”, va assenyalar Maleno a la mateixa xarxa.

LES XIFRES

47
immigrants
en total viatjaven en la barca que anava rumb cap a Melilla des del nord d’Àfrica.
4
milles
de navegació distaven de la costa de Melilla els 21 cossos quan van ser albirats per un vaixell de passatgers.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia