Successos

Un camioner abandona cinc immigrants a l’AP-7

Tres dels immigrants, trobats a Capmany, són de Guinea i els altres dos, del Sudan

Se sospita que provenien d’Itàlia

Els Mossos d’Esquadra van trobar dimarts cinc immigrants que havien estat abandonats a l’AP-7 després que un camioner els trobés al remolc del seu tràiler. La concessionària de l’autopista va trucar al telèfon d’emergències 112 després de veure cinc persones baixar d’un vehicle en una àrea de servei a l’altura de Capmany. L’avís es va produir aquest dimarts a dos quarts de nou del vespre. Tres dels immigrants procedien de Guinea i els altres dos, del Sudan. Els Mossos van traslladar el cas a la policia espanyola, que és la que té competències en matèria d’estrangeria.

No troben el camió

Tot i que no s’ha trobat el camió que va abandonar els immigrants, se sospita que provenia d’Itàlia. Aquest és, precisament, el mateix origen dels altres quatre camions amb immigrants amagats a l’interior detectats a la demarcació aquest mes de febrer. En total, en les darreres setmanes s’han interceptat 39 persones.

Segons va informar ahir la policia espanyola, un dels immigrants que anaven al camió es va adonar que havien entrat al país perquè havia rebut un missatge al seu telèfon mòbil. Aleshores, van començar a fer soroll per alertar el conductor del camió, que, en descobrir les cinc persones, les va deixar a l’àrea de servei. Els Mossos d’Esquadra els van trobar que estaven caminant per l’autopista en direcció nord. Després de fer les diligències, el retorn a l’Estat francès es va fer ahir cap a les dues de la matinada.

LA XIFRA

39
polissons
s’han interceptat durant el mes de febrer en carreteres de les comarques gironines

Tres d’ells, menors d’edat

El primer camió amb polissons, quatre immigrants d’origen tunisià, es va detectar el 9 de febrer en una àrea de servei propera a la Jonquera. El 14 de febrer es va detectar el segon. En aquest cas, a Celrà. El conductor va arribar a la seu de l’empresa on havia de descarregar i va trobar dins el remolc vuit immigrants d’Eritrea. El 17 de febrer es va produir el tercer cas. Un camioner que va sentir soroll i va portar el vehicle fins a la comissaria dels Mossos d’Esquadra a Figueres amb quinze immigrants, onze d’Eritrea i quatre d’Etiòpia. El darrer cas es va produir dijous passat a la Jonquera. El conductor d’un camió es va aturar en una benzinera en sentir sorolls a la part de la càrrega i va trobar-se els polissons. En total, set immigrants eritreus. Dels 39 casos, tres són menors d’edat que han passat a disposició de la DGAIA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia