Successos

Seguretat

assassinat a Blanes

Els estalvis perduts de Patricia

Una dona de Blanes mor apunyalada pel seu home

Esbotzen la caixa forta on la víctima guardava milers d’euros i joies

Patricia Zurita, de 40 anys, veïna de Blanes, treballadora d’un càmping, va morir ahir a la matinada de les punyalades que suposadament li va clavar el seu home, Rolando Bolívar, al domicili de la parella, on en el moment de l’agressió també hi havia els tres fills de la parella: un nen de 10 anys, una noia de 17 i un noi de 22. Després de l’agressió, que va resultar mortal per a la dona, ell es va autolesionar amb el mateix ganivet i el fill petit també va patit ferides a les mans mentre intentava evitar que el seu pare continués clavant-se el ganivet, de grans dimensions, que ha estat comissat com a arma del crim.

Va ser la filla de 17 anys la que, a quarts de sis de la matinada, va trucar al 112 alertant de l’episodi de violència a casa seva, en un pis del número 21 del carrer Cristòfor Colom de Blanes. La dona va morir quan la duien a l’hospital i la comitiva judicial va haver de fer l’aixecament del cadàver al centre sanitari, abans d’anar a l’habitatge per fer la inspecció de l’escenari del crim. En la inspecció es va descobrir una caixa forta encastada dins d’un armari –al costat d’on guardava la roba la mare de família– que estava tancada i de la qual no es va trobar la clau. Davant la possibilitat que la caixa pogués guardar informació rellevant per al cas, la van fer esbotzar pels bombers. A l’interior hi van trobar joies, aparentment valuoses i potser records familiars, i uns quants milers d’euros, suposadament els estalvis de la víctima, una dona treballadora i previsora. La investigació espera fins a poder interrogar l’homicida per saber si el contingut de la caixa que Patricia guardava zelosament pot tenir relació amb el crim. Bolívar, custodiat i detingut, continuava anit a l’hospital de Calella, on va ser operat d’una perforació intestinal. A falta de la versió del detingut, arran de la inspecció ocular a la casa tot fa pensar que l’agressió es va produir al dormitori i que possiblement ella (que tenia múltiples ferides al coll, el tòrax, el costat, les mans i els canells) va ser atacada quan estava estirada al llit, ja que a la part superior és on hi havia més sang. La reguera de taques de sang que anaven des dels peus del llit fins al menjador, on els sanitaris van trobar la dona malferida, que era atesa pels seus fills grans, fa suposar que ella va tenir forces per aixecar-se i buscar auxili fora de l’habitació.

Patricia Zurita i la seva família d’origen bolivià, feia uns cinc anys que vivien a Blanes. Van venir d’Albacete, on encara resideixen els pares de Patricia i també de Rolando. Avis que han emprès el camí cap a Blanes per retrobar-se amb els nets, que ahir es van quedar amb uns familiars que també viuen a la capital de la Selva marítima: una germana i una tia de la víctima. La fiscalia, però, va demanar que els serveis socials s’ocupin d’oferir-los suport psicològic. L’Ajuntament ha decretat dol oficial i ahir es va fer una concentració per condemnar la mort de Patricia, que s’ha convertit en la primera víctima de la violència masclista d’aquest any a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia