El capellà d'Horta de Sant Joan, acusat d'haver retingut una menor

Es pares de tres alumnes de segon d'ESO d'Horta de Sant Joan han interposat una denúncia contra mossèn David Arasa, el jove rector de la parròquia de Sant Joan Baptista des de l'estiu del 2009. Les xiquetes acusen el capellà, que també és mossèn a les parròquies de Bot i Arnes, també a la Terra Alta, d'haver retingut en contra de la seua voluntat una de les menors dins del seu vehicle. Segons les fonts consultades per l'Agència Catalana de Notícies (ACN), els pares denunciants serien tres, i els fets haurien tingut lloc dissabte passat a la nit. El capellà i un grup de nois i noies del poble, tots ells menors, van sopar junts; en acabar, el mossèn hauria convidat tres de les noies a entrar al seu vehicle. Tot i que dues en van sortir, la tercera hauria estat retinguda pel mossèn, i les dues menors s'haurien espantat i haurien avisat els pares. Segons ACN, altres fonts també van apuntar que podria existir un suposat missatge de text, que mossèn Arasa hauria enviat a la menor, i en el qual li demana «que no expliqui a ningú el que va succeir». Els Mossos d'Esquadra han confirmat que les diligències han estat traspassades al jutjat de Gandesa, que ara haurà d'analitzar el cas i decidir si continua amb les accions judicials.

Aquest diari no va poder contactar ahir amb el capellà. Fins al 25 de juliol del 2009, David Arasa havia estat el rector del Perelló, Pratdip i Masriudoms. Prèviament, fins al 2006, també havia estat mossèn a Godall durant dos anys i mig –els joves del poble van penjar els vídeos del seu comiat a internet–, i ha estat professor de religió a l'IES Montsià d'Amposta. Per la seua banda, fonts autoritzades del Bisbat de Tortosa es van mostrar «molt sorpreses» per la gravetat dels fets denunciats, que van assegurar que desconeixien. Tot i així, l'Ajuntament d'Horta de Sant Joan i el Bisbat ja han obert converses per analitzar el cas. A banda, l'alcalde d'Horta de Sant Joan, Àngel Ferràs, va declinar ahir fer declaracions per la gravetat del tema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.