Successos

Policial

Les gambes que van costar la llibertat

La policia local de Platja d’Aro deté un fugitiu cercat per la justícia italiana quan comprava marisc a la peixateria del Mercadona

La dona del pròfug intenta evitar la detenció encastant el cotxe per distreure els municipals

Riccardo Romano, un italià evadit de la justícia i buscat per narcotràfic havia aconseguit viure amagat plàcidament durant prop de vuit anys a Platja d’Aro. Però divendres va cometre l’error d’anar a la peixateria del Mercadona a comprar gambes en el mateix moment en què feia la compra un policia local fora de servei i ha acabat arrestat i en tràmits de ser retornat al seu país en compliment de l’OEDE (ordre europea de detenció i entrega) que tenia pendent per una requisitòria del Tribunal de Milà. Romano, de 57 anys, originari de Buccinasco, una població de 26.000 habitants de la regió de Llombardia, prenia les seves mesures de seguretat i havia canviat almenys cinc cops de domicili des que es va refugiar a Platja d’Aro. Darrerament sospitava que l’havien detectat i s’havia deixat barba per evitar ser reconegut. Però el policia del Mercadona el va identificar mentre era a la peixateria i ell i la seva dona, que l’acompanyava, van veure venir la mala, i la dona, amb molta rapidesa mental i de reflexos, va intentar evitar la detenció amb una estratagema ben pensada. Va agafar el cotxe i es va encastar amb el primer vehicle que va trobar a fora del supermercat, intentant que els municipals optessin per assistir primer l’urgència d’un accident i es despistessin del seu seguiment al sospitós de la peixateria. Però no ho va aconseguir. Els municipals no van badar i van anar a posar les manilles a Riccardo Romano, que encara no havia pagat les gambes quan va ser arrestat i traslladat a la comissaria dels Mossos, que es faran càrrec de donar compliment als tràmits que comporta l’OEDE.

No és la primera persona evadida de la justícia que busca refugi a Platja d’Aro però acaba arrestat. A la sortida d’una marisqueria, va ser arrestat, l’agost del 2008, Patrizio Bosti, considerat un dels capitostos de la Camorra. En aquella ocasió la policia local, la Guàrdia Civil i els Carabinieri vinguts expressament d’Itàlia van deixar fer el darrer àpat en llibertat al fugitiu. “Enhorabona, al final m’heu trobat”, els va dir Bosti quan va reconèixer els dos agents italians, que ja coneixia. I el juny del 2010 va ser arrestat el mafiós francès Alain Gallet, considerat el capitost d’un grup que atracava narcotraficants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia