Successos

Reconstrucció dels fets a la piscina de Ripoll on va morir una nena de P4

La jutgessa fa declarar com a testimonis les mestres que afirmen que a elles només hi feien suport

Hi participen les quatre monitores imputades

Les tres mestres de l’escola Pirineu de Campdevànol que acompanyaven els alumnes de P4 al curset escolar de natació a la piscina municipal de Ripoll on va morir una nena, van declarar ahir que no els corresponia fer tasques de supervisió i que elles estaven a disposició de les monitores com a suport per si, per exemple, algun dels participants se l’havia d’acompanyar al lavabo. Les tres mestres van declarar en qualitat de testimonis i també ho van fer les dues estudiants en pràctiques que aquell dia també acompanyaven els alumnes.

La titular del jutjat de primera instància i instrucció de Ripoll instructora del cas els va prendre declaració a la piscina mateix, on posteriorment, es va dur a terme la inspecció ocular i la reconstrucció dels fets amb la participació de les quatre monitores. La jutgessa les havia citat a la mateixa hora en què es van produir els fets ara fa poc més d’un any pere reproduir les condicions d’il·luminació, però això no va ser possible, perquè la reconstrucció es va començar més tard de l’hora prevista.

Les quatre monitores, una de les quals era la socorrista que aquell dia va fer de monitora, van reproduir tots els moviments i van detallar tots els llocs on estaven durant l’activitat. Una amb els alumnes que sabien nedar més bé i que estaven a la piscina gran i les altres tres amb tres grups més a els altres tres a la petita. També van mostrar en quina posició estaven als 10 últims minuts en què tots els alumnes participants estaven jugant a la piscina petita. I, a més, la titular de la investigació judicial els va demanar que detallessin com van acompanyar els alumnes fins als vestidors, quina o quines van trobar un barnús i unes xancletes al banc proper a la piscina i com va ser la cerca de la nena, que finalment van torbar al fons de la piscina.

La inspecció ocupar i la reconstrucció dels fets es va fer en presència dels advocats de les parts i va ser l’última diligència de la investigació de la causa.

LA XIFRA

27
nenes i nens
de P4 de l’escola de primària de campdevanolenca participaven al curset de natació

LA DATA

19.05.17.
és el dia en què
es van produir els fets en una activitat escolar de l’escola Pirineu de Campdevànol


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia