Successos

Un 7% de proves positives d’alcoholèmia fetes per la Guàrdia Urbana a Figueres

Figueres reconeix la tasca dels seus agents policials durant la seva festa en un acte als Caputxins.

Es van donar 30 condecoracions per tasques de servei

La Guàrdia Urbana de Figueres va reconèixer ahir la tasca i la feina efectuada pels seus agents en el marc de la seva festivitat es van donar fins a 30 reconeixements i condecoracions. L’acte va servir també per fer balanç de l’any, en què va destacar que al llarg del 2017 s’havien efectuat 9.883 serveis, dels quals 1.575 van ser en l’àmbit de la seguretat ciutadana i, 1.658 són considerats serveis en l’àmbit de policia assistencial. Amb funcions de policia de trànsit, la Guàrdia Urbana va tramitar 10.792 denúncies en tot l’any 2017, alhora que van efectuar 722 intervencions en accidents de trànsit, dels quals 194 van ser amb víctimes. Una dada destacada és també les 1.431 proves d’alcoholèmia efectuades de les quals 101 (7%) van donar resultat positiu.

En funcions de policia administrativa, les denúncies van ser 200 per l’ordenança de civisme i convivència; 79 van ser referides a l’ordenança de tinença d’animals, 26 per l’ordenança de residus i 164 denúncies referides a la llei de seguretat ciutadana. Així mateix, la Guàrdia Urbana també fa en determinades circumstàncies funció de policia judicial. Assumint aquestes funcions, la Guàrdia Urbana de Figueres va efectuar al llarg de l’any 2017, 885 diligències d’àmbit penal, va efectuar 554 suports a jutjats i fiscalia i va detenir 72 persones. En els darrers mesos, l’Ajuntament ha augmentat els efectius del cos policial. Aquesta setmana, concretament, es van seleccionar nous agents de Guàrdia Urbana en unes proves selectives a les quals van optar 58 aspirants, dels quals 28 van fer dilluns passat les proves físiques. Hi havia dues places d’oposició lliure convocades. Els seleccionats en les dues convocatòries (la primera va ser al maig del 2017) començaran aquest setembre la seva formació a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya i el juliol del 2019 s’incorporaran al cos de la Guàrdia Urbana. Els primers agents seleccionats finalitzen ara la seva formació i durant el juliol entraran a formar part del cos policial.

LA XIFRA

1.431
proves d’alcoholèmia.
aquest és el nombre de tests que es van efectuar al 2017, dels qual 101 van ser positius

LA DATA

Juliol 2019
Incorporació.
Els dos agents que seran seleccionats en les darreres proves d’ingrés s’incorporaran al 2019


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia