Successos

La família de l’assassinada a Olot culpa l’Estat del crim

Els familiars d’Irene López Lechado, la dona assassinada a trets a Olot, han comparegut en la causa com a acusació particular representats pel lletrat Carles Monguilod, que ja ha demanat la compareixença del Ministeri de l’Interior com a responsable civil subsidiari perquè assumeixi les indemnitzacions que es puguin derivar del crim, ja que el sospitós, César Vegas González, és agent de la Policía Nacional i l’arma homicida era la reglamentària del cos. Monguilod, que es basa en un acord del Suprem del juliol del 2002, assenyala que Interior és responsable en els casos en què s’hauria d’haver retirat l’arma al funcionari i no es va fer. En aquest cas, Monguilod indica que era sabut per molts testimonis, entre ells companys de cos i “probablement” algun comandament, que Vegas tenia problemes amb l’alcohol i, possiblement, amb alguna altra droga, com podria ser la cocaïna. “Tot i això, no li van retirar l’arma reglamentària i per això en va poder fer ús amb objectiu homicida”, assenyala l’escrit presentat pels familiars: els fills, el pare i vuit germans de la víctima.

L’assassinat va passar el dissabte 20 d’abril a la matinada, al domicili d’Irene López d’Olot. L’arma homicida, que havia disparat set trets, la va recollir del terra de la cuina la filla de la víctima quan es va aixecar i va descobrir el cadàver de la seva mare. La filla i el seu xicot dormien quan hi va haver trets, però no van sentir res.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia