Successos

El fiscal conclou que la mort d’un italià a Lloret de Mar fa dos anys és un assassinat

Fa incoar el procediment de jurat popular contra Rassoul Bissaoultanov, que va clavar una coça mortal a la víctima

El cas va tenir un gran impacte a Itàlia

El fiscal, després de gairebé dos anys d’instrucció, ha conclòs que la mort de Niccolò Ciatti, el jove italià que va rebre una coça mortal en una batussa a la discoteca StTrop de Lloret de Mar, és un delicte d’assassinat i, per aquest motiu, ha demanat al jutjat que dicti la incoació del procediment del tribunal de jurat i que es convoqui la vista per comunicar els càrrecs que s’atribueixen a Rassoul Bissaoultanov, ara únic encausat.

Els fets es remunten a la matinada del 12 d’agost del 2017 quan es va produir, possiblement arran d’una simple empenta, una batussa entre la colla de Ciatti i el grup de Bissaoultanov que va acabar quan Ciatti, tombat a terra, va rebre una coça al cap que li va clavar Bissaoultanov, un home txetxè refugiat a França, professional de la lluita lliure i transportista d’ofici que, com Ciatti, estava de vacances a Lloret. Ciatti va arribar amb vida a l’hospital de Girona, on va morir poques hores després. Mentrestant, els Mossos van detenir als voltants de la discoteca Rassoul Bissaoultanov i dos col·legues seus, Movsar Magomadov i Khabiboul Khabatov, que van quedar en llibertat després de passar pel jutjat de Blanes. Una de les proves que han estat clau per a la investigació i per atribuir el delicte d’assassinat, per l’acció de traïdoria, a Bissaoultanov, ha estat un vídeo que un client de la discoteca va enregistrar amb el mòbil on es veu com Rassoul clava la coça a Ciatti, que ja era estès a terra. En la seva declaració al jutjat, l’autor de la coça es va posar a plorar i va demanar perdó tot explicant que anava molt begut i drogat i que ni volia ni era conscient que podia causar la mort del jove italià.

El cas va tenir gran impacte a Lloret, on va destapar el debat sobre la seguretat i el control en l’àmbit de l’oci nocturn, i també a Itàlia, on la mort de Ciatti, un noi de 22 anys veí de Scandicci (Toscana) –es van decretar jornades de dol amb implicació d’alts càrrecs– va originar l’obertura d’una investigació judicial i forense, que va comportar, entre altres diligències, la realització d’un estudi, menys invasiva que l’autòpsia, del cos de la víctima abans de ser enterrada.

LA DATA

12.08.17
una baralla
a la discoteca St Trop de Lloret de Mar va acabar amb un turista mort

LA XIFRA

3
homes
va ser detinguts inicialment, però només va ser empresonat un, l’autor de la puntada mortal


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia