Successos

Seguretat

Lampista agafat pels dits

Una empremta que els Mossos han trobat ara en un tiquet de la bossa de la sabatera assassinada a Sabadell el 2007 porta a la detenció de l’operari que va arreglar els llums

El sospitós es declara innocent i ha quedat lliure

Dotze anys després de l’assassinat d’Ana María Milán a la sabateria Acín de Sabadell, la troballa d’una empremta en un tiquet de compra dins del moneder de la víctima ha portat als calabossos Francisco Oltra, de 68 anys, el lampista que la tarda del 28 de febrer del 2007, el dia del crim, va estar arreglant els llums de l’establiment. S’explica la troballa 12 anys després perquè les tècniques lofoscòpiques han evolucionat i els Mossos, que al seu dia ja havien buscat ditades al moneder amb resultat negatiu, han fet extensiva l’anàlisi als documents que hi havia a dins. I han trobat una ditada del lampista en el tiquet d’un pagament amb targeta per una compra feta el 7 de desembre del 2006 que era al moneder de Milán, a qui es va trobar morta a la rebotiga amb cops d’un objecte contundent (una bombona de butà?) i una ferida d’arma blanca. I sobre el coll de la víctima s’hi va trobar una moneda. La hipòtesi: l’homicida va remenar el moneder de la dona quan ella ja jeia morta a terra i li va caure una moneda al cim del cadàver.

Per intentar acreditar que el lampista va tornar a la botiga després d’haver acabat la feina (l’amo diu que va marxar entre les 6 i les 7), els Mossos han recuperat les imatges de les càmeres de seguretat de l’oficina de Cajamar situada a pocs metres de la sabateria Acín. I les han mostrat a tres testimonis que eren veïns del sospitós el 2007 i que fa temps que no el veuen per si el reconeixen a les gravacions. Sense fer-ho de manera categòrica, els testimonis han declarat que una figura que hi apareix pot ser el lampista. Aquesta figura es veu passar en una direcció (se suposa que cap a la sabateria) a les 19.43 h i en sentit contrari a les 20.10 h. “Això el situa prop del lloc dels fets i dins de la franja horària del crim”, remarca la interlocutòria de la magistrada Magdalena Bescós, titular del jutjat d’instrucció número 5 de Sabadell, que considera que els indicis fan pressuposar que el lampista és l’autor del crim. La magistrada, però, no veu necessitat de dictar l’empresonament del sospitós, que ja ha interrogat en dues ocasions i que es declara innocent, tot i que no ha donat explicacions convincents de per què hi havia una empremta seva en un paper dins del moneder de la víctima. El fiscal tampoc ha demanat en cap de les dues compareixences que s’empresoni el lampista. Una petició que només ha fet l’acusació particular, que exerceix la família de la sabatera morta, que ha argumentat que en llibertat el sospitós podria influir en els testimonis. La jutgessa no ho veu així i considera que, tot i que hi ha hagut contactes entre el sospitós i els testimonis, han estat cordials i no hi ha hagut intents d’influenciar-los. La jutgessa tampoc veu necessari empresonar Francisco perquè no fugi de la justícia, ja que considera que no té antecedents, no és estranger, té família, fills i nets, i s’ha presentat quan li ho han requerit. Només li treu el passaport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia