Successos

Presó per als acusats d’haver violat una menor a Manresa

Una manifestació de rebuig per l’agressió sexual en grup concentra unes 5.000 persones al centre de la ciutat

Presó provisional sense fiança per als quatre detinguts per una violació en grup a una noia de 17 anys a Manresa. Així ho va ordenar ahir la magistrada del jutjat d’instrucció número 7 de la capital del Bages, que manté que els quatre nois, d’entre 18 i 25 anys, són responsables d’un delicte d’agressió sexual, suposadament dut a terme el cap de setmana en un pis del carrer Aiguader, al barri de les Escodines.

També ahir, una manifestació convocada pel Comitè de Vaga Feminista en suport a la víctima de la violació va aplegar unes 5.000 persones a la plaça Sant Domènec.

La manifestació es va realitzar al vespre, hores després que els Mossos haguessin posat a disposició judicial els quatre detinguts. Tres d’ells es van negar a declarar. La jutgessa sí que va poder escoltar la versió dels fets prestada per la denunciant, que va declarar acompanyada d’una psicòloga.

En la resolució en què es decreta la presó provisional, la jutgessa recull que els quatre nois, d’origen magribí, es van endur la menor al pis i un cop allà la van pressionar per beure alcohol i fumar haixix. Després, un d’ells se la va endur a una habitació i la va despullar, se li va posar a sobre i la va penetrar. Després va sortir i van entrar, un per un, els altres tres nois, que van abusar d’ella. Almenys tres la van penetrar. En les quatre ocasions, segons recull el text, la víctima va expressar “verbalment i de manera clara” que no volia mantenir relacions sexuals amb ells i els va dir que paressin, intentant apartar-los sense aconseguir-ho.

Una veïna del bloc on presumptament va ser violada la noia va explicar que els quatre agressors pertanyen a un grup d’unes 10 persones que van ocupar el pis ara fa uns quatre mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia