Successos

Denuncien una situació límit a l’Open Arms i reclamen permís per atracar a Lampedusa

L’ONG denuncia que la situació ja és insostenible, amb intents de “suïcidi i conats de violència”

La situació a bord del vaixell Open Arms, que ja es troba davant de la costa de Lampedusa esperant el permís per desembarcar tots els migrants que ha rescatat, és crítica segons ha explicat aquest divendres la portaveu de l’ONG a Itàlia, Veronica Alfonsi.

Segons Alfonsi, tretze persones han hagut de ser evacuades del vaixell al llarg dels últims quinze dies –almenys cinc per problemes psicològics–. Per aquest motiu Proactiva Open Arms ha reclamat l’evacuació “urgent i immediata” de tots els migrants que encara es troben a bord del vaixell humanitari català.

Segons ha explicat l’ONG, “les condicions psicofísiques d’adults i menors són crítiques i la seva seguretat és molt preocupant”. Les persones que encara són al vaixell “necessiten ser desembarcades amb la màxima urgència per què es tracta d’una emergència humanitària”, han afegit els seus portaveus. Segons ha explicat l’ONG a través del seu perfil de twitter, la situació ja és insostenible, amb intents de “suïcidi i conats de violència”.

La solució a la situació en què es troba l’Open Arms dependrà d’en quin moment el buc necessitarà desobeir la llei antimigratòria de Salvini per a entrar igualment en Lampedusa per raons mèdiques. Així ho va fer ja el vaixell Sea Watch a finals de juny amb la cèlebre capitana Carola Rackete com a protagonista.

Salvini, mentrestant, considera el que està ocorrent com una “provocació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia