Successos

La jutge decreta presó provisional per als pares del nadó maltractat de Lleida

La causa està oberta per lesions agreujades amb dol eventual

El jutjat no ha adoptat cap mesura en relació amb la tutela del menor perquè la DGAIA ja se n’h fet càrrec

El Jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida ha enviat a presó els pares del nadó lleidatà hospitalitzat en estat molt greu per suposats maltractaments.

Després d’escoltar aquest divendres la declaració dels progenitors del menor, la magistrada que instrueix el cas ha acordat la mesura de presó provisional, comunicada i sense fiança per a tots dos, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La investigació està oberta per un delicte de lesions agreujades amb dol eventual.

El TSJC també ha informat que el pare del petit no té antecedents penals ni cap condemna ferma, si bé ha estat denunciat amb anterioritat per altres parelles per maltractament i té un judici pendent.

Els pares del petit –un home de 39 anys de nacionalitat espanyola i una dona de 33 anys de nacionalitat colombiana– van ser detinguts dimecres a Barcelona com a suposats responsables de les lesions que presentava el seu nadó. El nen, de només vint dies, va ingressar en un primer moment a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida però a causa de la gravetat del seu estat va ser traslladat a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

D’altra banda, el jutjat no ha dictat cap mesura civil en relació amb el menor perquè la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) ja ha retirat preventivament la tutela als pares i se n’ha fet càrrec.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia