Successos

La policia de Platja d’Aro fa més detencions

Aquest estiu n’ha practicat 39, un 77% més que el passat, quan en van ser 22

La policia local de Platja d’Aro ha realitzat durant la campanya d’estiu, entre el 23 de juny i l’11 de setembre, un total de 39 detencions, fet que representa un 77% més que durant el mateix període de l’any passat, quan el nombre de detencions va ser de 22. Les dades, que també revelen que el nombre total de delictes ha augmentat un 3,13% (de 656 a 670), les va aportar ahir l’inspector en cap de la policia, David Puertas, en els actes de la festa patronal del cos. El petit repunt dels fets delictius a la població, pionera en l’ús de les càmeres de videovigilància, es produeix després de cinc estius consecutius de la disminució dels fets delictius. Els delictes que han augmentat han estat els robatoris a interior de vehicles (de 22 a 48) i els robatoris amb violència i intimidació (de 12 a 14). Puertas, que va tenir un record de condol per la víctima mortal de les passades inundacions, va remarcar que l’objectiu del cos policial és “la millora constant” i es va mostrar orgullós per la col·laboració que mantenen amb tots els altres cossos que operen al seu territori: “La col·laboració es tradueix en increment de seguretat.” Durant l’acte es van entregar guardons a agents locals per serveis realitzats i també a càrrecs dels Mossos, la Guàrdia Civil i la Policía Nacional per la seva col·laboració. L’alcalde, Maurici Jiménez, en la seva estrena en la festa patronal de la policia, va lloar la feina policial que s’amaga darrere les xifres, la del servei al ciutadà. Va apostar per una policia de primer nivell amb la fórmula màgica: “Treball, formació, constància, fermesa i dedicació.” Durant l’acte el cap de la policia local va fer entrega d’un xec de 500 euros a l’associació Viu Autisme.

Ballesta ja no està “tan sol” davant la llei

El director dels serveis territorials d’Interior, Albert Ballesta, també va apostar per la col·laboració entre cossos policials com a garantia de la seguretat. “La col·laboració entre cossos és el que ens reclamen els ciutadans i és el que els hem de donar.” Ballesta es va referir als “núvols negres” que s’albiren a l’horitzó arran de les jubilacions de municipals, el litigi dels interins i la manca d’efectius dels Mossos i va posar els serveis d’Interior al costat dels policies. Ballesta va recordar que la garantia de la seguretat necessita una reforma legal que fins fa poc reclamava ell tot sol. “Ara ja no estic tan sol, perquè ajuntaments, fiscals i patronals també ho reclamen”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia