Successos

Mor en un accident a Santa Pau el ciclista establert a Banyoles Modest Capell

Va fer “l’afilador” amb un company, va caure i el va atropellar un cotxe

Va ser campió de Catalunya contra rellotge del 2018, en la categoria sub-23

El ciclista lleidatà establert a Banyoles Modest Capell va morir la nit de dijous a divendres a l’hospital Josep Trueta de Girona arran de les ferides produïdes en un accident que va tenir dijous al migdia mentre s’entrenava amb un company a la carretera GI-524, al terme de Santa Pau. L’accident es va produir a la recta de la cruïlla amb el veïnat dels Arcs, entre els nuclis de Santa Pau i del Sallent. Capell va fer “l’afilador” (la roda del davant de la seva bicicleta va tocar la del darrere del company), va perdre l’equilibri i va caure a l’asfalt, amb la mala fortuna que no el va poder esquivar un vehicle que circulava a prop d’ells i el va atropellar. Els serveis d’emergència el van traslladar al Trueta en estat crític, en helicòpter, però a l’hospital no van aconseguir salvar-li la vida.

Capell tenia 23 anys i es dedicava professionalment al ciclisme. Havia nascut a Torregrossa (Pla d’Urgell) i des de l’any passat corria amb l’equip tarragoní Compak-Campo Claro, en la categoria elit sub-23. Anteriorment havia estat a les files del Cicles Vic. Des de feia uns mesos vivia a Banyoles, on compartia grupeta amb corredors de la zona. L’última cursa en què havia pres part va ser la Volta a València, al mes de setembre.

Palmarès notable

El ciclista traspassat havia acumulat un palmarès notable en l’àmbit català. L’any passat va ser campió de Catalunya contra rellotge sub-23, una modalitat en què aquest any havia aconseguit la medalla de bronze. Altres triomfs havien estat la prova de la copa Critèrium al Pla de Santa Maria, al marge de pòdiums en altres proves menors del calendari català. En el rànquing estatal de l’elit sub-23 en ruta ocupava el lloc 61.

Cursa suspesa

La cursa d’aquest dissabte a la tarda corresponent a la Volta a la Garrotxa s’ha suspès arran de la mort de Capell. La prova de la Volta a la Garrotxa de diumenge, el trofeu Festes del Tura, sí que es disputarà i serà un homenatge al ciclista lleidatà.

Al llarg del dia d’ahir, en difondre’s la notícia de la seva mort, van expressar el seu condol els ajuntaments de Santa Pau i de Torregrossa, així com la Federació Catalana de Ciclisme i la Secretaria General de l’Esport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia