Successos

Evacuen més de la meitat d’una ciutat italiana per desactivar una bomba de la Segona Guerra Mundial

L’operació ha suposat el trasllat temporal d’unes 54.000 persones, el tancament d’infraestructures de transport i l’evacuació de dos hospitals i una presó

L’artefacte, de més de 200 kg, és de fabricació britànica i hauria estat llançat el 1941

Més de 50.000 persones han estat evacuades aquest diumenge de la ciutat italiana de Brindisi (Pulla, sud) per les tasques de desactivació d’una bomba britànica del 1941. L’operació, que ha suposat el trasllat de gairebé el 60 % de la població, ha estat una de les més grans realitzades a Itàlia d’ençà del final de la Segona Guerra Mundial.

A primera hora d’aquest diumenge ha començat l’evacuació d’unes 54.000 persones, que han hagut de deixar els seus habitatges de manera temporal per la proximitat a l’àrea on es trobava l’artefacte.

També s’ha tancat l’aeroport i l’estació de trens, s’ha interromput el tràfic a les carreteres i s’ha evacuat dos centres hospitalaris i una presó. Els 217 reclusos del centre penitenciari han estat transferits provisionalment a la presó de Lecce, a uns 38 km de distància de Brindisi.

En l’operació hi han participat més de 1.000 policies i al voltant de 250 voluntaris de Protecció Civil.

La bomba va ser descoberta fa un mes a l’interior d’un cinema, durant unes obres d’ampliació de l’espai. L’artefacte fa un metre de llarg, pesa més de 200 kg i conté 40 kg d’explosius. Segons mitjans italians, va ser fabricada a Anglaterra i llançada probablement el 1941.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia