Successos

El govern promet donar suport a les Terres de l’Ebre

El president, Quim Torra, va visitar la zona afectada i va avançar un pla d’actuacions davant una “catàstrofe natural”

“El delta de l’Ebre necessita una solució ara i aquí, no pot esperar més, cal un pla d’acció immediat.” Així de contundent es va mostrar el president de la Generalitat, Quim Torra, després de reunir-se ahir amb els ajuntaments de l’Ampolla i Deltebre, zones afectades pel temporal Glòria. En declaracions a la premsa, el president va avançar que havia convocat els departaments afectats a una reunió del comitè de seguiment, ahir mateix al Palau de la Generalitat, per analitzar la situació i avaluar els riscos. Torra, que va parlar d’“autèntica catàstrofe natural” al Delta, va demanar “molta prudència” a tots els ciutadans i va mostrar tota la seva “confiança” en els serveis d’emergència, a qui va voler agrair tot l’esforç d’aquests dies.

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) sol·licitarà a Presidència la creació d’un grup de treball conjunt amb els representants del sector per prevenir els efectes del canvi climàtic en les zones rurals. Volen evitar mals majors en una situació d’emergència climàtica com l’actual, amb episodis de sequera, incendis, inundacions i temporals de fred i vent cada cop més habituals.

Per això aposten per accions preventives com la neteja de les lleres dels rius i el sotabosc. Així mateix, demanen màxima celeritat per fer les valoracions de les afectacions del temporal Glòria per accelerar al màxim la reparació dels danys.

El govern espanyol assegura que la situació a l’Ebre “supera els pitjors escenaris que podíem imaginar”. Així ho va afirmar el secretari d’Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, en una roda de premsa posterior a la reunió del comitè tècnic de seguiment del temporal Glòria, aquest dimecres a la tarda a la delegació del govern espanyol a Barcelona. Acompanyat de la delegada, Teresa Cunillera, Morán va justificar que no s’hagi declarat cap “zona catastròfica” perquè aquest terme “no existeix”. L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha insistit en les darreres hores en la possibilitat de reclamar el reconeixement com a zona catastròfica. Soler va apel·lar ahir a la necessitat de fer un “front comú” per salvar el Delta.

El secretari d’Estat va subratllar que el reial decret llei 11/2019 de 20 de setembre, que adopta mesures urgents per pal·liar els danys per temporals i altres catàstrofes, és “l’eina” per “incorporar respostes” sobre els “fenòmens extrems”. Morán va avisar els ciutadans que aquestes situacions meteorològiques seran ja “ordinàries”.

LES FRASES

El delta de l’Ebre necessita una solució ara i aquí, no pot esperar més
Quim Torra
president de la generalitat
La situació a l’Ebre supera els pitjors escenaris que podíem imaginar
Hugo Morán
secretari d’estat de medi ambient
És hora de fer front comú i cercar solucions per salvaguardar el nostre Delta
Lluís Soler
alcalde de deltebre


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia