Successos

El fiscal: Rosa, mentidera, i Albert, primitiu

L’acusador públic demana al jurat que vegi la maldat dels dos acusats

El fiscal Fèlix Martín es va esplaiar en qualificatius cap als dos acusats (Rosa Peral i Albert López) ahir en el seu torn de l’informe definitiu pel cas de l’assassinat de l’agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona Pedro Rodríguez, trobat cremat dins el seu cotxe el 4 de maig del 2017 als vorals del pantà de Foix. El fiscal, a manca de proves directes de com es va perpetrar el crim, va aportar 76 indicis per convèncer el jurat popular que Rosa i Albert es van confabular per planificar i executar l’assassinat de Pedro, que en aquells moments era el company de Rosa. Per un mòbil passional, segons el fiscal. Rosa volia recuperar la relació amb Albert i de passada també perjudicar el seu exmarit mosso, Rubén, que feia unes setmanes l’havia abandonat i que ella van intentar culpar del crim. El fiscal va encoratjar els jurats a veure la maldat dels dos acusats. A Rosa la va descriure com una persona que basa les seves relacions en la “mentida, la traïció, la seducció, l’erotització de les relacions i la manipulació”. Una persona que viu en un món paral·lel amb una xerrameca a l’estil d’un firaire que intenta vendre un remei per fer créixer els cabells fet d’aigua i sabó. “En dues o tres hores a soles Rosa seria capaç de convèncer-nos que hem matat Pedro”, va advertir el fiscal. I a Albert López el va qualificar com un home amb “una mentalitat primitiva del plistocè”. Com si fos un mascle del ramat que, en veure que li han arrabassat la femella, fa el que faci falta per poder-la recuperar.

El coronavirus afecta el final del judici

El judici per l’assassinat del guàrdia urbà Pedro Rodríguez, pel qual Rosa Peral afronta 25 anys de presó i Albert López, 24, també s’ha vist afectat per la crisi del coronavirus. Avui s’ha de fer la darrera sessió amb els informes de les defenses abans de l’entrega del veredicte i la retirada del jurat per deliberar. Però si algun jurat fallés el judici potser s’hauria de suspendre perquè la setmana passada ja es va haver de tirar de dos dels suplents. Ahir els jurats es van separar més del compte per evitar contactes i es va vetar l’entrada a la sala de vistes als familiars de la víctima i dels acusats i del públic. I també es va limitar la presència de quatre dels periodistes acreditats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia