Successos

La platja de Roses on es va ofegar un nen es revisarà

El segon menor continuava ahir en estat crític a l’hospital Trueta de Girona

No hi ha cap indici a hores d’ara que indiqui que el dramàtic accident que va tenir lloc a la platja de Roses aquest dilluns tingui cap més explicació que la d’uns nens que es van escapar uns instants de la vigilància dels adults que els acompanyaven. Amb tot, la Guàrdia Civil serà el cos encarregat d’investigar com van passar els fets. Dos nens, un de set anys i l’altre de sis, veïns de Figueres i que s’estaven banyant a la platja de la Punta, van aparèixer semiinconscients a dins de l’aigua. Tot i la intervenció dels serveis d’emergència, el menor de 7 anys va morir i l’altre nen continuava ahir en estat crític a l’hospital Josep Trueta de Girona.

Joan Plana, regidor de Seguretat de l’Ajuntament de Roses, explica que, un cop tinguin el resultat de la investigació i se sàpiga la seqüència dels fets, es valorarà si s’han de prendre mesures concretes en aquesta platja. Preventivament, però, Plana hi afegeix que s’ha acordat amb la regidoria de Platges fer una revisió d’aquest sector. La revisió, però, es faria només que la necessitat de descartar l’existència de cap problemàtica concreta a la zona.

Sense vigilància, per ara

Pel que fa a l’absència dels serveis de socorrisme, el regidor de Seguretat confirma que es posaran en funcionament a partir de la setmana que ve, possiblement divendres. “A Roses els serveis de socorrisme s’activen habitualment l’última setmana de juny; aquest any serà la primera setmana de juliol a causa de l’adaptació del servei que s’ha hagut de fer per la prevenció de la Covid-19”, explica el regidor Entre altres aspectes s’ha hagut de contractar més persones, dedicar més hores a formar els treballadors en els protocols que s’hauran d’aplicar, respecte de les distàncies, higiene, etc., i tot plegat explica que el servei s’iniciï una setmana més tard que de costum.

Amb tot, Plana considera que, pel que fa al drama que va tenir lloc dilluns, aquesta situació no va impedir ni alentir la intervenció dels serveis d’emergència que van intervenir des del primer moment: a la platja hi havia aquell dia treballadors sanitaris i també un policia fora de servei a prop, que van poder ser els primers a intervenir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia