Successos

Japó

Les pluges torrencials al sud-oest del país provoquen greus inundacions

Les pluges torrencials van continuar ahir al Japó després d’un cap de setmana d’inundacions que van deixar almenys 45 persones mortes. una desena de desapareguts, a més de nombroses localitats inundades i greus danys materials en habitatges. Més de 40.000 treballadors de rescat en el sud-oest del país encara buscaven ahir supervivents després que pluges rècord van causar lliscaments de terra i molts rius que van quedar desbordats. Tretze persones continuaven ahir desaparegudes, i 800 havien estat rescatades fins ara, segons va informar el secretari en cap del gabinet del Japó.

Tot i que a l’oest del país és on tenen lloc les pitjors pluges durant la temporada del monsó, el cap de setmana van caure quantitats d’aigua rècord sobre l’illa de Kyushu.

Les prefectures de Kumamoto i Kagoshima han estat les més afectades, i les autoritats locals van ordenar l’evacuació de més 250.000 persones en aquesta zona. De tota manera, els centres d’evacuació funcionen a menor capacitat arran del risc de coronavirus a causa de les regles imposades de distanciament social.

Molta gent ha optat per refugiar-se als seus automòbils per por del contagi.

L’Agència Meteorològica del Japó va assegurar que mai abans s’havien vist precipitacions tant fortes a la regió. Dissabte a la nit, el riu Kuma va travessar els seus dics en nombrosos llocs i va provocar la inundació de molts baixos.

En una llar de gent gran es van trobar 14 morts després que les aigües haguessin inundat la planta baixa. Cinquanta persones més van poder ser rescatades de l’edifici.

Aquest ha estat el pitjor desastre del Japó des que el tifó Hagibis va colpejar l’octubre passat el país i va causar la mort a unes 90 persones. Es preveu que aquestes pluges torrencials continuïn almenys fins avui i per aquest motiu s’ha recomanat als habitants de les zones afectades que no es moguin de casa seva sempre que siguin llocs segurs o es desplacin als centres d’evacuació habilitats



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia