Successos

Interromput el servei de trens d’alta velocitat entre Figueres i Girona per una crema de pneumàtics a la via

El sabotatge ha afectat la catenària i la fibra òptica del sistema de senyalització

Els viatgers amb origen o destinació Figueres han de fer el servei per carretera i a Girona són encaminats a Regionals

Els trens d’alta velocitat (TAV) no circulen entre les estacions Girona i Figueres-Vilafant per una avaria a la catenària provocada per la crema de pneumàtics a la via.

Al costat dels pneumàtics cremats han aparegut símbols antimonàrquics, coincidint amb la visita dels reis d’Espanya a Catalunya, al Monestir de Poblet.

La incidència provocada pel sabotatge ha començat a l’inici del servei i passades les nou del matí ja afectava 4 trens i 330 viatgers. El primer tren amb sortida de Figueres a dos quarts de set i arribada a Barcelona a les 07.25 hores ja no ha efectuat la sortida.

Fonts de Renfe han detallat que l’acte vandàlic ha provocat una manca d’alimentació elèctrica en aquest tram de la línia Figueres-Barcelona-Madrid. A més de malmetre la catenària, el sabotatge ha causat danys a la fibra òptica i això afecta el sistema de senyalització.

La companyia ha habilitat un servei alternatiu per carretera per als viatgers amb origen o destinació Figueres. Els passatgers que surten o van cap a Girona són derivats a trens regionals.

De moment no hi ha hora prevista per al restabliment del servei. Protecció Civil de la Generalitat ha activat la prealerta del pla Ferrocat.

A mesura que avança la jornada més combois s’han vist afectats. És el cas de diversos trens internacionals entre Barcelona i algunes ciutats franteres. Els 302 viatgers del TAV amb sortida de Sants a les 10.10 hores s’han derivat a un tren Regional fins a Figueres i des d’allà podran continuar el viatge en tren fins a la destinació.

En sentit invers, el 221 usuaris del tren procedent de Marsella i arribada a Barcelona a les 12.34 hores desembarcaran a Figueres Vilafant i des d’allà se’ran traslladats a l’estació d’ample convencional de la capital de l’Alt Empordà, des d’on continuaran el viatge en tren Regional.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia