Successos

Una important explosió afecta la zona portuària de Beirut

Un incendi en unes sitges de gra haurien afectat uns magatzems d’explosius o de material pirotècnic

Beirut, capital del Líban, ha estat escenari aquest dilluns d’una potent explosió que ha tingut lloc en el port d’aquesta ciutat. Segons ha informat l’Agència Nacional de Notícies (ANN), l’explosió s’hauria originat en uns magatzems de gra del port. Les altes temperatures haurien fet que les flames s’estenguessin cap a uns magatzems d’explosius o de material pirotècnic propers i hi hauria causat l’explosió que ha ocasionat importants desperfectes a diversos quilòmetres a la rodona.

Els desperfectes són visibles en molts punts de la ciutat, amb vidres trencats, portes de cases desencaixades, cotxes destrossats per la caiguda d’arbres i objectes d’habitatges. “Hi ha un número molt alt de ferits”, ha afirmat el ministre de Sanitat del Líban, Hamad Hasan, que també ha lamentat el gran nombre de desperfectes provocat pel succés. Segons altres fonts, hi hauria un alt nombre de persones mortes i els ferits es comptabilitzarien per centenars. Els hospitals de la capital han demanat donacions de sang per poder atendre’ls.

No obstant això, les autoritats no han ofert encara una xifra de víctimes diverses hores després que es produís la deflagració en un magatzem de material explosiu en el port de la ciutat mediterrània.

Segons l’ANN hi ha “diversos morts i ferits” com a resultat de l’explosió, mentre que la cadena local LBCI ha informat que més de 500 ferits han arribat a l’hospital Hotel Dieu, situat en el centre de Beirut.

Per la seva banda, la Creu Roja Libanesa encara no ha informat del nombre de persones que ha atès, però ha assegurat que està rebent “milers de trucades” al seu telèfon d’emergència. L’organització ha desplegat més de 30 equips per a atendre els afectats i ha demanat a les ambulàncies de tot el país que acudeixin a la capital, tal com va dir a través del seu compte oficial de Twitter.

Al mateix temps, centres hospitalaris i usuaris en les xarxes socials estan demanant donacions de sang urgentment i altres afirmen que els hospitals estan desbordats.

Segons fonts oficials, un equip de bombers que treballaven en l’incendi original a les sitges de gra s’ha vist sorprès per la deflagració i es troba desaparegut.

L’Agència Nacional de Notícies libanesa (ANN) ha informat que el cap del Govern ha declarat “dia de dol nacional per les víctimes de l’explosió del port de Beirut”.

Alguns testimonis presencials han comparat la deflagració amb la d’una bomba atòmica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia