Successos

Lacaba renuncia a la presidència de l’Audiència per ser magistrat en el TSJC

La renúncia, acceptada pel CGPJ, l’ha presentat quan encara falta un any per esgotar el seu quart mandat

Continua com a president en funcions

El president de l’Audiència de Girona, el magistrat Fernando Lacaba, ha presentat, quan encara falta un any perquè esgoti el seu quart mandat, la seva renúncia al càrrec per poder aspirar a una plaça a la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Lacaba, que juntament amb el president de l’Audiència d’Osca, ha renovat de forma excepcional el càrrec durant quatre mandats no ha volgut deixar passar l’oportunitat d’accedir a una de les cinc places de magistrat de la sala penal i civil del TSJC, atenent que els presidents d’Audiència tenen prioritat a l’hora d’aspirar-hi. Però la condició passa per la renúncia de la presidència, cosa que Lacaba ja ha presentat, i ahir mateix el Consell General del Poder Judicial ja la va acceptar. Això suposa que Fernando Lacaba continuarà de moment com a president en funcions de l’Audiència de Girona, fins que es materialitzi el seu trasllat al TSJC, que es preveu que sigui a final d’any, quan també s’hauran d’obrir les candidatures per a la presidència de l’Audiència de Girona. En les darreres eleccions, Lacaba va competir amb dos candidats més: Adolfo García Morales, president de la secció quarta de l’Audiència, i Hugo Novales Bilbao, que ha estat al jutjat mercantil, el social i va ser degà dels jutjats. Lacaba va obtenir 11 vots dels 20 emesos i va renovar el càrrec. El 2015 Fernando Lacaba havia presentat la seva candidatura a la presidència del TSJC, competint amb Miguel Ángel Gimeno Jubero, que llavors era el president, i Jesús María Barrientos Pacho, l’actual president d’aquest òrgan judicial.

LA XIFRA

19
anys
fa que Fernando Lacaba és president de l’Audiència de Girona, càrrec que ha renovat quatre vegades.

LA DATA

29.09.16
Lacaba
va ser escollit per quarta vegada president de l’Audiència de Girona.

Un jutge amb fama de dur i transparent

Lacaba va néixer a Borja però ha passat tota la seva vida professional, més de 30 anys, a Catalunya, i tot i que va tenir possibilitats de fer el salt a l’Audiencia Nacional o al TSJ de les Balears, es va quedar. Mai li ha tremolat la mà a l’hora de dictar sentències dures i sempre ha volgut que les accions judicials fossin transparents cap a l’opinió pública, com en el cas emblemàtic del judici pel segrest d’Olot, que ell va presidir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia