Successos

Seguretat

Doble assalt a un nonagenari a Salt

Un home de 96 anys és víctima d’uns lladres violents dos cops en una setmana

Els Mossos busquen els assaltants, que anaven de tres en tres, comptant que un robatori no té relació amb l’altre

“Vaig camí de complir 100 anys, per què m’han de fer això a mi?” Es pregunta, incrèdul, Pere Crous Palmada, que és a punt de fer 96 anys, no 100, després d’haver patit en qüestió de dies dos assalts nocturns violents a casa seva, a Salt. Crous no se’n sap avenir, que hagi tingut la mala fortuna de ser assaltat no un cop sinó dos. Que no diuen que és pràcticament impossible que et toqui la loteria dos cops? Es veu que la dita no val per als atacs dels lladres. I no sap per què l’han escollit a ell. Però tot i que els dos assalts responen a un modus operandi similar, Crous creu que no eren els mateixos assaltants. Els Mossos, que investiguen l’inaudit cas, també treballen amb la hipòtesi que els dos assalts no estan relacionats i que Crous ha tingut mala fortuna de ser-ne la víctima comuna.

El primer dels assalts es remunta a la matinada del diumenge 18 d’octubre. Segons relata Pere Crous, ell estava dormint al llit quan de sobte es va trobar envoltat per tres individus que anaven encaputxats que el van envoltar i el van començar a punxar a l’entorn del coll amb una mena de punxes amb mànec de fusta. Mentre li feien aquesta mena de tortura li exigien en castellà que els donés diners. “Ells deien ‘dona’ns, dona’ns’, i jo els deia que no en tinc de diners a casa,” Crous explica que mentre un el tenia retingut i fent-li punxades, que li van fer rajar molta sang a la zona del coll i clatell, els altres anaven tirant per terra tot el que tenia a la casa, remenant i capgirant per trobar diners. Però no n’hi havia, de diners i, al final, van marxar sense botí i, pel mateix lloc on, almenys dos, havien entrat: despenjant-se per una canonada des de la finestreta de vidre de la glorieta que van trencar per accedir a la casa. Un cop deslliurat dels assaltants, Crous va alertar els veïns i una veïna es va encarregar de trucar a la policia. Eren quarts de sis del matí quan els Mossos van acudir. “Sort en tinc, dels veïns”, explica Crous, que viu tot sol en una casa unifamiliar del carrer de la Unió, on no hi ha càmeres que puguin ajudar a identificar els lladres o veure cap on anaven.

Encara no havia passat una setmana del primer assalt –Crous no recorda ben bé quin dia va ser–, que l’ancià es va tornar a trobar envoltat per tres homes també encaputxats, que havien aconseguit entrar a la casa. Aquesta vegada, Crous va poder arribar fins a la finestra i cridar. “Veïns, veïns, que tinc lladres a casa!” Pere Crous va tenir temps de veure com un dels lladres pujava a un monopatí i enfilava el carrer de la Unió fins al carrer Major i allà girava cap a l’esquerra en direcció a Girona. És una pista que ha donat als Mossos, que treballen per si el fugitiu del monopatí va poder ser captat per alguna càmera que ajudi a identificar-lo. De moment cap dels assaltants no ha estat identificat ni detingut, però els investigadors treballen amb la hipòtesi que no són els mateixos. Així mateix ho pensa Crous, que assegura que els assaltants que van abordar-lo el segon dia eren més baixos que els primers. “Els darrers eren més baixos que jo”, afirma Crous, que és baix d’estatura. Ni uns ni altres no es van endur cap botí. Crous no entén per què el van escollir a ell, un jubilat nonagenari. Recorda que la família havia tingut una serralleria a Girona que ja ha tancat. Ho sabien els assaltants i pensaven que podia tenia diners a casa? Ell no sap per què el van triar. I dos cops. Ara, però, té por. I no vol haver de contractar algú per fer-li companyia. Vol continuar vivint sol i tranquil. Té el penjoll del servei de teleassistència però durant els assalts no va pensar a prémer la medalla. “No l’havia hagut de menester mai i no se’m va acudir”, afirma, tot comprovant que la té sota la samarreta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia