Successos

Processen el professor de bateria per abusos i dos alumnes més el denuncien

La detenció de Jordi Brull es va fer el març del 2019 i quan va transcendir el cas van anar apareixent afectats

El processat va negar les acusacions

El jutjat d’instrucció número 2 de Girona ha dictat processament contra Jordi Brull, un reconegut músic professor de bateria de Quart, per diversos delictes d’abusos sexuals a dos nois que havien estat alumnes seus.

Coincidint amb la interlocutòria de processament per aquests dos casos, dos nois més van presentar dilluns una denúncia contra Brull també per abusos sexuals.

En total són vuit els nois que han relatat que havien patit abusos del professor al seu centre de Quart, però almenys en dos casos la causa es va arxivar perquè els fets havien prescrit, i dos d’ells ja només van fer la declaració en condició de testimonis per refermar les altres denúncies, perquè ja era evident que els seus casos també estaven prescrits . Brull va ser detingut pels Mossos el 26 de març del 2019 arran de les denúncies de dos exalumnes, Isaac Jover i Adrián Cuéllar. La detenció del professor, que es va negar a declarar als Mossos, va quedar sense efecte, i el cos de policia va trametre les diligències al jutjat número 2 de Girona. El jutjat va decretar l’arxivament de la causa en considerar inicialment que no havia quedat acreditada la perpetració del delicte. I en el cas d’Adrián Cuéllar, a més, es va posar de manifest que el delicte, en cas d’haver existit, ja hauria prescrit. Però Jover no es va voler rendir. El seu representant legal, Benet Salellas, va presentar un recurs contra la interlocutòria d’arxivament, i el 19 de juny del 2019 la magistrada va dictar la reobertura de la causa i va ordenar que es tornés a prendre declaració al denunciant, que va tornar a explicar el seu relat dels fets. I també va citar com a inculpat Brull, que va negar les acusacions. A partir de la publicació del cas en aquest diari, van començar a sortir denúncies d’altres exalumnes que acusaven Brull d’abusos. Alguns són casos prescrits però ara ja és clar que el professor anirà a judici.

Els Maristes indemnitzaran vint-i-cinc alumnes

L’Institut Germans Maristes ha reconegut els abusos sexuals que van patir 25 dels seus exalumnes mentre estaven en algunes de les seves escoles i els indemnitzarà, segons han avançat El Periódico i TV3 i ha confirmat l’ACN. Una comissió ha estudiat el cas d’aquestes 25 persones i els a donat credibilitat. A més, la institució els ha fet arribar una carta on expressa que està “profundament avergonyida” i demana perdó “de tot cor”, segons el diari. Les indemnitzacions van dels 4.000 euros, en casos de tocaments, fins a un cas que cobrarà 50.000 euros, perquè es tracta d’una agressió repetida durant anys, segons ha informat el 3/24. En total, uns 400.000 euros en indemnitzacions. Els casos d’aquestes 25 persones els ha aportat la Fundació Mans Petites, impulsada pel pare de l’exalumne que va destapar els abusos el febrer del 2016 i pel qual l’exprofessor Joaquim Benítez ha estat condemnat. Els alumnes que ara seran indemnitzats són les víctimes de vuit docents, cap d’ells jutjats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia