Successos

Al jutjat, dos acusats per disturbis postsentència

L’Audiència de Girona ha fixat per al 28 de gener el judici a dos encausats més pels disturbis postsentència. La fiscalia demana nou anys de presó i multa de 4.320 euros per a cadascun d’ells i els acusa de desordres públics, atemptat a agents de l’autoritat i danys. Segons l’escrit d’acusació, els joves van participar en les protestes de la nit del 18 al 19 d’octubre del 2019. L’acusació pública sosté que formaven part del grup d’unes 300 persones que van “llançar pedres de forma indiscriminada i repetida contra els Mossos d’Esquadra i els vehicles policials” davant dels jutjats de Girona, aprofitant que en aquell moment no hi havia antiavalots protegint l’edifici. Un dels encausats és l’únic que continua en presó preventiva pels aldarulls. El primer judici pels disturbis postsentència a Girona va ser el 30 de juny i l’1 de juliol. Al final del judici, la fiscalia va mantenir la petició de nou anys de presó i la Generalitat, com a acusació particular, de tres i mig. Tot i això, la secció quarta de l’Audiència va ordenar que els dos encausats sortissin en llibertat en espera de la sentència, que els va absoldre. Havien estat més de vuit mesos en presó preventiva.

L’únic encausat que continua empresonat pels aldarulls postsentència és un dels dos per a qui ara la fiscalia torna a sol·licitar nou anys de presó pels disturbis de la nit del 18 al 19 d’octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia