Successos

L’episodi de ventades acaba amb més de 600 incidències i tres ferits lleus

Protecció Civil rebaixa el pla Ventcat a la fase de prealerta

Fins dissabte al migdia encara pot bufar amb força al litoral central

Protecció Civil ha desactivat l’alerta del pla d’emergències per vent Ventcat un cop ha finalitzat l’episodi de ventades més intenses, que ha deixat tres pe
rsones ferides de caràcter lleu, segons ha informat Protecció Civil.

El Ventcat queda ara en fase de prealerta per la previsió és que fins demà al migdia encara pot bufar amb força al litoral central.

El pla d’emergències es va activar ahir al matí i des d’aleshores el telèfon d’emergències 112 ha rebut 854 trucades per 665 incidències, cap d’elles greu. La majoria han estat per branques caigudes, risc estructural i obstacles a la calçada.

La majoria dels avisos s’han fet des del Vallès Occidental (277), Barcelonès (254), Maresme (77) i Baix Llobregat (51). Per municipis, s’han fet des de Barcelona (200), Sabadell (99), Terrassa (60) i Mataró (41).

Els Bombers de la Generalitat han rebut fins a les set de la tarda 675 avisos, sobretot per arbres i branques caigudes o amb perill de caure a la via pública. De fet, alguns d’aquests elements han caigut sobre vehicles estacionats.

De la seva banda, els Bombers de Barcelona han realitzat fins a les vuit del vespre 178 sortides relacionades amb el vent, la majoria per caiguda de branques i d’elements de façana. L’Ajuntament ha desactivat el Pla d’Actuació Municipal per ventades.

L’Ajuntament de la capital catalana ha informat que els parcs de la ciutat obriran matí en el seu horari habitual.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha atès 3 persones per ferides relacionades amb el vent. Dues d’aquestes han estat traslladades, en estat lleu, a l’hospital: una a l’Hospital del Mar i l’altra a l’Hospital de Sant Pau. La tercera, en estat molt lleu, ha estat donada d’altra in situ.

Durant aquest divendres, el Servei Meteorològic de Catalunya ha registrat ratxes de vent de fins a 117 km/h a Montsec d’Ares (Pallars Jussà-Noguera), 116,3 km/h a Montserrat-Sant Dimes (Bages), 116,3 km/h a Terrassa (Vallès Occidental), 107,6 km/h a Cervera (Segarra) i Alguaire (Segrià), 107,3 km/h al Perelló (Baix Ebre) i 106,9 km/h a Ulldemolins (Priorat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia