Successos

Petició de 4 anys de presó als amos de l’inflable que va causar un mort i sis ferits

La defensa dels propietaris del Mas Oller només admet la responsabilitat de l’home i n’exonera la dona

L’ICS exerceix d’acusació i reclama 51.000 euros

El cas de l’inflable del restaurant Mas Oller de Caldes de Malavella que va volar de manera inesperada i va causar la mort d’una nena i ferides importants a sis menors més és a punt d’arribar a judici. La fiscalia demana en el seu escrit d’acusació una pena de quatre anys de presó per al matrimoni format per Jaume Matas Farrés i Maria Pilar Pastells Ciurana, el matrimoni que regentava el restaurant Mas Oller on hi havia instal·lada l’atracció Bob Esponja, que el 7 de maig del 2017 va voler per una ventada mentre hi eren enfilats els set nens.

La fiscal considera que Matas i Pastells són responsables, tots dos, d’un delicte d’homicidi per imprudència greu i sis delictes més de lesions per imprudència greu. Assenyala la fiscalia que l’inflable causant de la tragèdia el van comprar de segona mà de manera consensuada els dos acusats. El van comprar amb un contracte verbal per 3.000 euros i, remarca el fiscal, no es van preocupar de comprovar que disposés de la documentació requerida, un manual d’instruccions ni les normes de seguretat per al seu muntatge i vigilància. El fiscal indica que, només després de l’accident, Matas es va preocupar de buscar la documentació per a l’atracció però no va comprovar que fos la que corresponia a l’atracció. La fiscal indica que l’inflable sempre el muntaven Matas o algun treballador i que el subjectaven al terra només amb dues fixacions de la part posterior i mai apuntalaven les de la part del davant perquè no tenien les cordes per fer-ho. El dia de l’accident, una ràfega de vent inesperada va arrencar els dos punts d’ancoratge i l’inflable va sortir volant. La fiscal, que afegeix també que els amos de l’inflable no van demanar els pertinents permisos per muntar l’atracció, considera que la tragèdia va ser conseqüència directa de la deixadesa en el muntatge, les mesures de seguretat i la supervisió de l’ús de la instal·lació. I, per tant, en fa responsables els amos del restaurant Mas Oller.

Pel que fa a les indemnitzacions, demana quantitats que pugen a més de 500.000 euros, que haurà d’assumir com a responsable civil subsidiària lles asseguradores contractades Segurcaixa i Reaseguros S.A..

Les acusacions particulars, que exerceixen els familiars de la nena morta, per una banda, i els representants dels ferits, per una altra, s’afegeixen a la petició de quatre anys de presó que fa el fiscal.

Divisió de funcions

La representació legal dels hostalers del Mas Oller, el lletrat Carles Monguilod, admet també que els fets van constituir un delicte d’homicidi imprudent i sis delictes de lesions per imprudència. Però la defensa qualifica la imprudència com a menys greu i només l’admet per a Matas i proposa una multa de 1.800 euros. Demana l’absolució de Pastells. Monguilod argumenta que el matrimoni tenia dividides les funcions al restaurant i que mentre que Pilar Pastells comandava la cuina i el menjador, la zona exterior i d’esbarjo era responsabilitat de Matas, que solia tenir l’ajuda d’algun treballador, com el que el dia dels fets va muntar l’inflable. La defensa també admet que l’ancoratge, amb només dues fixacions, va influir en l’accident, però argumenta que la causa principal va ser la ventada inesperada i que mai el muntaven si feia vent. Un vídeo mostra que moments abans no feia aire.

L’ICS també reclama

Institut Català de la Salut (ICS) també exerceix l’acusació en la causa per reclamar que se’ls indemnitzi amb 51.000 euros, que és la suma de les factures de l’assistència dels ferits al servei d’urgències de l’hospital Trueta.

LA XIFRA

7
nens
hi havia enfilats a l’inflable quan va volar. Una nena va morir i els altres sis van quedar ferits.

LA DATA

07.05.17
El diumenge
en què hi va haver l’accident mortal al Mas Oller.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.