Successos

Diversos morts i ferits en un tiroteig a San José, Califòrnia

L’atac ha estat al pati de maniobres que l’Autoritat del Transport de la Vall de Santa Clara té al centre de la població

Una de les víctimes mortals és el responsable de l’atac

Diverses persones han mort i altres han resultat ferides en un tiroteig a San José, tercera població en importància de Califòrnia, mentre que el suposat autor del succés ha mort, segons ha indicat aquest dimecres el portaveu de la policia local en una roda de premsa. “Puc confirmar múltiples ferits i múltiples morts”, ha explicat el portaveu de l’oficina del xèrif del comtat de Santa Clara, Russell Davis, qui ha rebutjat oferir xifres concretes de les víctimes perquè la investigació està en curs i la informació és “preliminar”.

Davis tampoc ha donat més detalls sobre la identitat de l’autor de l’atac ni sobre com va morir, encara que sí que va especificar que es tracta d’un home.

El succés s’ha produït al pati de maniobres que l’Autoritat del Transport de la Vall de Santa Clara (VTA, per les seves sigles en anglès) té en el centre de San José, on emmagatzema i duu a terme les tasques de manteniment dels vagons de tren.

Segons el portaveu policial, la policia va rebre la primera trucada d’avís del tiroteig a les 6.34 del matí del dimecres hora local (13.34 GMT).

Entre les víctimes hi ha empleats de l’Autoritat del Transport de la Vall de Santa Clara.

Mitjans locals van citar a testimonis, segons els quals, l’autor dels trets també hauria estat un empleat de VTA, encara que aquest extrem no va ser confirmat per la Policia.

“Tenim molt dolor en els nostres cors per aquesta tragèdia”, va indicar en espanyol l’alcalde de San José, Sam Liccardo, en la mateixa roda de premsa.

Amb una població lleugerament per sobre del milió d’habitants, San José és la tercera major ciutat de Califòrnia, i es troba al sud de la Badia de San Francisco, en el cor de la zona amb gran presència d’indústria tecnològica coneguda com a Silicon Valley.

La VTA ha anunciat que el seu servei de trens lleugers, que connecta San José amb les ciutats veïnes, deixarà d’operar a partir del migdia i durant la resta de la jornada en homenatge a les víctimes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia