Successos

Almenys 35 morts i 45 ferits en un xoc entre dos trens al Pakistan

Una cinquantena de persones podrien continuar atrapades als vagons

L’accident s’ha produït aquesta matinada al districte de Ghotki, a la província de Sind

Almenys 35 persones han mort i 45 més han resultat ferides aquest dilluns pel xoc entre dos trens al sud del Pakistan. Una cinquantena de persones podrien continuar atrapades als vagons sinistrats, segons han informat a Efe fonts oficials.

L’accident s’ha produït de matinada al districte de Ghotki, a la província de Sindh (sud-est), quan el Millat Express ha descarrilat i ha caigut sobre una altra via. Aquesta circumstància ha provocat la col·lisió amb el Sir Syed Express, segons ha explicat la portaveu de Ferrocarrils del Pakistan, Nazia Jabeen.

El comissionat adjunt de Ghotki, Mohamad Usman Abdullah, ha xifrat en 35 les víctimes mortals i en 45 els ferits que han requerit atenció hospitalària.

Abdullah ha explicat que “alguns passatgers continuen atrapats als vagons” i que els equips de rescat “fan tot el que poden per treure’ls”. “Creiem que les persones atrapades podrien arribar a la cinquantena”, ha afegit.

Els dos trens transportaven prop d’un miler de passatgers, ha indicat a la cadena de televisió local Geo el superintendent de Policia de Ghotki, Umar Tufail. La font ha reconegut que la xifra de morts pot augmentar a mesura que avanci l’operació de rescat i es trobin més cadàvers entre les restes dels ferrocarrils.

Abdullah ha assenyalat que s’utilitza maquinària per obrir pas entre la ferralla. L’Exèrcit participa en les operacions de rescat amb l’enviament de metges i ambulàncies. A més, un equip d’enginyers militars viatja a la zona en helicòpter per a col·laborar en l’especejament de les restes del tren.

El primer ministre pakistanès, Imran Khan, ha ordenat una investigació de l’accident de manera immediata.

“He ordenat una profunda investigació dels errors de seguretat dels ferrocarrils”, ha anunciat a les xarxes socials.

Els accidents de tren són freqüents al país asiàtic, la xarxa ferroviària del qual es remunta als temps de l’Imperi Britànic, del qual es van independitzar el 1947.

Al juliol de l’any passat almenys 19 persones van morir i 15 més van resultar ferides quan un comboi va envestir un autobús de passatgers a la província del Panjab.

A l’octubre de 2019, un total de 73 persones van perdre la vida en l’explosió d’una bombona de gas que uns passatgers feien servir per preparar l’esmorzar en un tren al sud del país.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia