Successos

En fase de control l’incendi que crema des d’aquesta tarda a Collserola

El foc ha començat a la carretera alta de Roquetes, al districte de Nou Barris de Barcelona

El sinistre ha afectat una superfície de 10 hectàrees, segons les estimacions dels Agents Rurals

L’incendi forestal que crema des d’aquest dimarts a la tarda a la falda de Collserola ha entrat en fase de control, han anunciat els Bombers de Barcelona.

El foc ha començat cap a dos quarts de set de la tarda a la zona de la carretera alta de Roquetes, al districte de Nou Barris de Barcelona, i ha pujat ràpidament cap al cim on hi ha el repetidor, segons han informat els Bombers de la capital catalana.

Cap a les vuit del vespre el flanc dret de l’incendi ja estav gairebé estabilitzat i els esforços s’han concentrat en el flanc esquerre de l’incendi, per evitar que les flames penetrin al massís.

El director del cos, Sebastià Massagué, ha explicat en declaracions a BTV que la part activa del foc està localitzada en una barrancada on els mitjans aeris no poden treballar. No obstant això, s’ha mostrat confiat que cap al capvespre es podrà donar per controlat.

El responsable dels Bombers de la ciutat ha destacat que el sinistre no ha afectat cap habitatge ni persona.

En les tasques d’extinció hi treballen una quinzena de dotacions dels Bombers de Barcelona i una dotzena dels Bombers de la Generalitat, entre les quals efectius del GRAF i sis mitjans aeris (4 avions de vigilància i atac i 2 helicòpters bombarders). Els mitjans aeris s’han retirat amb l’arribada de l’ocàs.

Aquest és el cinquè foc a la zona aquesta temporada i el més gran d’aquesta primavera. Segons les primeres estimacions dels Agents Rurals, el foc ha afectat una superfície d’unes 10 hectàrees. El cos investiga ara les causes de l’incendi.

Massagué ha avisat que “està començant un estiu força sec” i ha demanat prudència ara que comença l’època de revetlles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia